måndag 17 maj 2010

Rosenknoppar

Just nu har jag ett väldigt stort antal pågående projekt, och det är jätte roligt, men eftersom jag hoppar lite hit och dit mellan dem har jag svårt att få något klart.... samtidigt har solen och värmen ÄNTLIGEN kommit hit och jag har varit ute i trädgården i flera dagar nu och påtat, grävt, klippt, fyllt på med jord, flyttat och planterat om.

Så idag visar jag ett pyssel från förr igen. Hoppas ni som är mer åt virk-hållet ändå står ut =)

Några mil härifrån ligger en fantastisk plats, som jag regelbundet har besökt sen jag bara var några år gammal, och varje gång fick jag som minne en liten, liten handgjord docka. Platsen heter Sagostigen, och vi är nästan jämngamla faktiskt  =)
Jag älskar sagor, har alltid gjort det, och Sagostigen var som att komma till himlen för mig. Det är helt enkelt en vindlande stig genom underbar sörmländsk skog på en gård strax utanför Malmköping, och längs med stigen ligger små, små stugor som man får kika in i. I varje stuga bor en saga. Där finns också bockarna Bruses bro, och en riktig trollbacke där man kan höra trollen som ligger och sover snarka, och en jätte...
Jag har förstås varit där som vuxen också, med mina barn, och det är en härlig plats att ha picnic på!

För några år sen började jag göra tittskåp åt mina små sago-dockor. Vem är det nu som har slottet fullt av rosor måntro....


... och som inte kommer så där väldigt bra överens med vassa saker...


... som sover så förfärligt länge att naturen kring slottet återerövrar det och närapå växer över det...


... och trots att hon inte borstat tänderna på sisådär en 100 år ändå inte har värre andedräkt än att prinsen tycker det är värt att ge henne en morgonkyss? Ja, det kan ju bara vara en riktig prinsessa det!


Här bor hon nu, i sitt lilla mini-slott, Törnrosa    =)


Hoppas ni alla haft en härlig måndag, och att tisdag blir ännu bättre!

2 kommentarer:

  1. Vad fint! Roligt och trevligt koncept med "sagostigen"! Hm...kanske ska besöka det med mina busfrön någon gång. Synd bara att det ligger så långt bort!

    SvaraRadera
  2. Jag har taggat dig på min blogg. Ha en bra dag!

    SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥