fredag 14 maj 2010

Min Matrioska!

Sent igår kväll blev hon äntligen klar, min Matrioska från erica.tricroche!

Det var jätte roligt och jag blev så nöjd, men kvar finns flera andra idéer på färger, dekorationer, band etc... så det kanske måste bli en till innan jag är helt klar =)
Tänkte jag skulle visa upp denna lilla först ändå, som så småningom ska bli en dekoration på en väska. Men väskan återstår att göra. Jag letar fortfarande mönster (bakvänd ordning? först dekorationen, sen väskan... nåja... Om någon av er har bra förslag mottages dessa tacksamt!) Här är hon så äntligen: ta-daaa !!!Jag klurade rätt länge på vad jag ville ha för dekorationer till dockan och på banden, för det fanns så många fina olika saker hos Erika, och jag fick så himla många idéer, men till slut fastnade jag för rosknopparna som jag också har hämtat mönstret till från Erika. De är en del av en härlig rosdekoration, och mönster finns HÄR. Mönstret är visserligen på japanska, men i diagramform och med tydliga instruktioner, så det gick som en dans!


Sen begränsade jag mig till en blomma var på de breda banden, med lite pärlor på, och smala band, som är en sparad rest från något annat pyssel.


Knåpade ihop det hela på nyckelringshänget (och det var nästan det knepigaste av allt för mig att få hyfsat snyggt, tom värre än broderiet. Här behöver tränas på, känner jag). Och så här blidde det:


Önskar er alla en härlig dag, oavsett väder! Här har vi mulet och skurar idag, men jag är leeeeeediiiiiig, så det gör inget för jag ska baka och pyssla och läsa och virka och ........ och sen ska jag avsluta med en film i mys-soffan i kväll! Må såååå gott!

4 kommentarer:

 1. Va söt den var!
  Kram,
  Linn

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vad superfin slutresultatet blev!
  Mycket "pillgöra" nedlagt på henne....och vad gulligt det blev med blommorna på huvudet! =)
  Och tack för tipset om blomknopparna...men förstår inte hur du lyckades lista ut mönstret, men jättefina blev de i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Snygg! Speciellt broderierna, ögonen och håret har du lyckats få till väldigt bra.

  SvaraRadera
 4. Tack, vad snälla ni är!
  Ilkka; det värmer att du nämner broderierna som jag kämpar så med =)

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥