söndag 30 maj 2010

När trollmor har lagt....

Sent kom inspirationen till mig för deltagande i amigurumi.ifokus månadstävling med tema "mamma". Men plötsligt - så där som det brukar vara med inspiration - bara såg jag en supermamma för min inre syn; trollmor som varje kväll nattar elva stycken små kottar och därefter sjunger dem till sömns!

Så jag började glatt med självaste trollmor, och antecknade mönstret noga medan jag virkade på. Sen kom bebisarna, och det är det här jag antytt några gånger i tidigare inlägg; det är en himla massa ungar hon har... Den första antecknade jag mönstret på, och började även med nästa... sen tänkte jag att alla kan ju inte vara lika stora för hon har väl fått dem i omgångar ändå? Och sen slutade jag anteckna och bara virkade och virkade och virkade... lite tröstlöst kändes det ett tag framåt mitten på veckan, eftersom man ju har en del annat som också pockar på uppmärksamhet i vardagen. =]

Och sen så blev allt ändå klart, sent i kväll. Så kameran fram - fota, fota - och sen till datorn för att lägga in bidraget (sista dagen idag, så klart) och då kommer jag inte in på siten!!! Efter många försök och rop på hjälp fungerade det sen plötsligt och oväntat, och nu ligger bidraget där. Pust!

Som jag lovat kommer här lite bilder på familjen, precis när trollmor är mitt i nattandet.


De nio lite större trollungarna sover gott med stenar som huvudkudde och trollmors egen-virkade täcken över sig. De två minsta, tvillingarna, bär hon i famnen än så länge.


I trollunge-skaran finns bara tre pojktroll, resten är flickor, men alla har ärvt trollmors gröna hår. På den här bilden syns också hur hon med en prydlig rosett har knutit ihop samtliga svansar med en stadig rosett.


Trollungarna sover tätt ihop, säkert för värmens skull, men de är också vana att ta hand om varandra. De lite större tar hand om de lite mindre. Tur det... tänk er att springa efter elva stycken... Alla sover lugnt när trollmor sjunger för dem, utom hon längst bak som har lite problem med magknip...


När samtliga trollungar somnat tog sig trollmor tid att posera lite. Här visar hon sin ordentliga bruna klänning, som faktiskt lite flärdfullt ändå är axelbandslös och urringad...


Dock använder hon för det mesta sjal, här är den senaste med ett vackert snäckskalsmönster i ett grön-vit-melerat garn. Hon har även prytt sitt hår med vårens första smörblommor, som är hennes favoriter.

Hela trollfamiljen är virkade i ett garn av numera okänt ursprung i beige färg. Trollmors klänning och blommor, samtligas hår och filtar är virkade i Svarta fårets Tilda med virknål 2,5. Sjalen är virkad i KinnaTextils Fino Cablé, färg nr 70009 och virknål Boye nr 5.

Hade ni glömt hur sången egentligen låter, säger ni? Inte jag... jag har nynnat på den hela veckan =)

När trollmor har lagt de elva små trollen
och bundit fast dem i svansen
så sjunger hon för de elva små trollen
de vackraste ord hon känner
Ho-aj-aj-aj-aj-buff
Ho-aj-aj-aj-aj-buff
Ho-aj-aj-aj-aj-buff-buff
Ho-aj-aj-aj-aj-buff

Natti Natti!!

14 kommentarer:

 1. Oj, så många bebisar! Vilket jobb att virka alla de småttingarna! O vilken detalj du har gjort i sjalen, det är ambition på hög nivå!

  SvaraRadera
 2. Men.....va gulligt,vilket pillergöra ..alla dessa små trollungar.Helt fantastiskt.

  SvaraRadera
 3. Så otroligt söta alla barnen är. Detta är min sons favvosång tar gärna till mig ditt mönster och testar själv. Kram Amigurumiwoman

  SvaraRadera
 4. Disse var fine!

  Du har fått en Award av meg :D

  SvaraRadera
 5. Tack, vad ni är snälla!
  Det VAR ett pillergöra =)

  Amigurumiwoman; Det är klart jag kan lägga ut mönstret på trollfamiljen! Nu är det ju mest trollmor jag har koll på, men ge mig några dagar att rekapitulera så kommer nog resten också =)

  Hattalahutta; Tusen tack, jag blir så stolt! Det kommer snart ett inlägg om det hela...

  Sov sött, go'a vänner!

  SvaraRadera
 6. Oj vilket jobb.
  Men så söta, om man nu får säga söta om troll.
  Det här väcker känslor ska du veta, för just den sången sjöng jag för alla mina 4 flickor när jag lade dem på kvällen, tänk att få haft små troll att lägga som en lek också.
  Jädrans så bra gjort.

  SvaraRadera
 7. Vilket virkprojekt! Och himmel så fina! Vilket otroligt jobb du lagt ned...och vilka DETALJER du har fått till!
  Grattis till Awarden...den förtjänar du verkligen! =)

  SvaraRadera
 8. HELT underbara!!! Vilket arbete, vilken detaljrikedom... Fantastiskt fina! Jag är så imponerad.
  Och mycket annat fint har du också på din sida. Jag lägger till mig som följare och länkar från min sida, för det här vill jag se mer av :-) Välkommen att hälsa på hos en nybörjarbloggare/pysslare/handarbetare!

  SvaraRadera
 9. Tackar för hälsningen, den tas emot med värme.

  Häls. Erika

  SvaraRadera
 10. Otrolig vacker trollmor med sina barn, vilket jättejobb =O)

  SvaraRadera
 11. Hej&hå! Du har en utmärkelse att hämta hos mig :)

  Mvh LadyNight
  http://pysselstund.blogspot.com/

  SvaraRadera
 12. Hej! Du har en award att hämta på min blogg för att du gör så fina saker! http://ami2ami.blogspot.com

  SvaraRadera
 13. Du har något att hämta i min blogg =) (också! *S*)
  http://zanyasamigurumis.blogspot.com/

  SvaraRadera
 14. Fantastiskt söta!

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥