Månads-virkalonger

Här finns alla månadsdockor som kommer från Ulliga gulliga sakers månads-virkalonger som jag följer, och som är både roliga och lärorika. Mitt eget amigurumiskapande har tagit ett jättekliv tack vare Veronica!

(klicka på rubriken för att komma till aktuellt inlägg)


Veronica gjorde två versioner i sitt mönster map teknik, och jag valde den svårare för att lära mig nya saker. Bland annat lärde jag mig att byta färg på ett väldigt fiffigt sätt och att virka baklänges, vilket gav en mycket dekorativ kant på mössan.

Februari-dockan, Kärleksbacillen
(klicka på rubriken för att komma till aktuellt inlägg)


I februari kom den sötaste lilla kärleksbacillen som mönster i Virkalongen. Veronica gav alla följare stort utrymme till egen kreativitet vad gäller vingar, antenner och dekorationen på magen. Jag använde ett garn med lite glitter i till både vingar och antenner och filt i två lager till dekorationen.

Mars-dockan, Krokus
(klicka på rubriken för att komma till aktuellt inlägg)


När jag skaffade material till den här dockan hittade jag av en slump väldigt fint ull-garn på rea! Jag gjorde några ändringar mot mönstret; dockan blev något smalare om midjan och hon fick en liten kant runt halsen på dräkten. Jag valde också att inte sätta krokusen på mössan, utan låta dockan hålla den i händerna, vilket jag blev mycket nöjd med. Mössan är avtagbar och fick också en sån där fint "baklänges-kant" som vi lärde oss i januari.
April-dockan, påskkycklingen
(klicka på rubriken för att komma till aktuellt inlägg)


Den här dockan gav mig ett gott skratt när Veronica först publicerade mönstret! Jag gjorde några ändringar även här. Jag lät den gula dräkten gå ner en liten bit på benen. Han fick också en lite mer omstlutande luva, så man inte ser så mycket av ansiktet alls.