söndag 23 maj 2010

Taggad!

Det blev en lång vecka denna vecka, men rolig. Många saker händer, och när fredag kväll äntligen kom var jag ganska trött. Det blev plötsligt väldigt varmt också, och i torsdags kväll dök plötsligt de första myggen upp. Dem är vår lilla Konstnär allergisk mot... hon har nu ett myggbett på sidan av höger knä som är dryga 10 cm i diameter, svullet och knallrött. Ont gör det också, förutom kliar hysteriskt. Hon var helt slut och fullkomligt förtvivlad innan jag äntligen kunde ge henne allergimedicin.

Vår kisse Misty har därimot njutit i fulla drag av kvällarna på altanen. Det doftar såååå gott i kvällsluften =)


"Men vad är det som surrar så inne i blomman........"


"Hmmmm.... de bränns i tassen om man slår dem vill jag minnas... bäst låta vara."

Det har inte blivit så mycket virk-tid som jag önskat denna vecka heller dock. Jag försöker använda de få stunderna till att göra klart, men det är svårt, å så svårt. Särskilt lider jag med min lille Sackboy, som ligger där i sitt hörn och ser eländig ut. Han behöver verkligen ett par ögon, men jag hittar inga jag tycker passar så jag tror jag måste brodera dem - och det drar jag mig ju för som bekant.


Jo, och sen behöver han ju armar och ben också förstås... Jag har en bild i huvudet av hur jag vill att de ska bli, men jag har ännu inte riktigt kommit mig för att börja försöka göra dem. Kanske fattar mod snart...

Jo, så har jag blivit taggad också, av den alltid lika inspirerande Fiff, tack så väldigt mycket! Som jag förstår det ska jag därför berätta sju saker om mig själv nu.

1. Jag är en riktig bokmal. Har minst tre böcker på gång hela tiden, och läser alltid samtidigt som jag steker plättar.

2. Jag har bra språköra och lär mig nya språk lätt och fort. Det är bra. Mindre bra är att jag även snabbt som attan tar till mig nya dialekter… så folk tror jag härmas. Men jag menar inte att retas, det går av bara farten! Värst är det med värmländskan... då vågar jag nästan inte öppna munnen...

3. Min frisyr påminner starkt om Ronja Rövardotters.

4. När jag var liten ville jag bli författare, konstnär eller balettdansös. Min kusin förklarade dock tidigt varför balettdansös-karriären var en utopi för min del, så jag strök den. Övriga två önskedrömmar kvarstår.

5. Jag tycker fortfarande att julafton är en av årets bästa dagar, och vaknar varje julaftonsmorgon med samma pirr i magen som när jag var liten. Kalle Anka är en självklarhet!

6. Jag har alltid haft en oförklarlig, men mycket stor, kärlek till gose-grisar och har satt sprätt på en ansenlig mängd pengar vid diverse lotterier utan att nånsin vinna en.

7. Jag är stolt storasyster till världens bästa lillbrorsa och lillsyrra.

Så, det var jag det. Nu går vi vidare, och jag taggar härmed Suadda!

Önskar alla en fortsatt härlig söndag, även om det regnar och är betydligt kyligare igen. Men då kan man ju mysa inne i soffhörnet!

2 kommentarer:

 1. Kul att få veta lite mer om dig, särskilt impad blev jag av att du läser när du steker plättar! Tycker det var jättebra att du taggade Suadda, hon är så talangfull! Det är ju du med, så det kommer säkert gå bra med ögonen som du ska brodera! Ha en fortsatt trevlig söndag. Kram Maja/Fiff

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det svårt att få tiden att räcka till?! Speciellt den här årstiden, tycker jag:(
  Så kul att få veta lite mer om dig! Roligt att du gillar språk också!
  Jasså du har "taggat mig"! Tack! :=) Hm...har dåligt reda på vad detta betyder i bloggvärlden, men jag gör väl som du och skriver sju saker om mig själv. Hoppas dock att det inte gör något om det dröjer några dagar...har som sagt en del att stå i.....har dessutom precis fått min "Kira" klar. Tänker först lägga upp lite bilder på henne...
  Må så gott!

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥