fredag 20 januari 2012

Födelsedagsapan Abbe

Inför systersonens kommande 7 års dag fick jag en dag per telefon veta innehållet i hans önskelista. Den löd ungefär så här:

- En egen kamera
- En egen TV
- En egen Ferrari
- En miljon kronor
- En virkad apa av moster
- Mandariner
....

Ja. Ni förstår själva. Vem kan motstå en sådan systerson ♥♥♥ Det är klart han fick en egen apa!!! och lite mera saker, dock inte en miljon kronor...

Apan är numera överlämnad, systersonen blev nöjd och glad. Apan blev döpt efter en av hans kompisar som också tycker om apor, samt en av hans kusiner (förmodar där finns en viss beundran)  =)   Möt härmed apan Abbe:



Abbe är virkad efter detta mönster, som jag varit sugen på att virka jätte länge men inte riktigt haft någon anledning. Tur jag har systersonen! Dock ändrade jag armar och ben. Abbes armar och ben är virkade enligt mönstret fram till fingrar och tår, men inte stoppade så mycket utan ganska platta. Jag sydde också ett arm- och benveck mitt på för lite mer böjlighet. När det var dags för fingrar och tår virkade jag ihop handen/foten och därefter ett varv med 4 dubbelstolpar som avslutning. Tummar gjorde jag genom att sist på varvet virka några lm "upp" som jag sen virkade lm tillbaka "ner" igen på.  Funkade fint faktiskt!

Hela apan är virkad i Svarta fårets Tilda, med virknål 2,5. Ögonen är bruna säkerhets-glas-ögon från Panduro. Eftersom det är vinter fick Abbe också en halsduk, virkad i ett melerat italienskt 100% bomullsgarn som heter FUSIONE trends.

Må bäst ♥

6 kommentarer:

  1. Å vad supersöt han är. Jag ska minsann göra en sån jag med!! Tack för mönstret. /Knatten

    SvaraRadera
  2. Jättefin. Förstår att systersonen blev nöjd :)

    SvaraRadera
  3. Åh, så fantastiskt söt den var!! Han måste ju blivit helt överlycklig för denna fina present, det skulle iallafall jag bli.
    //jonna

    SvaraRadera
  4. Abbes lilla husse älskar sin Abbe! :-) Han är väldigt noga med att presentera honom för besökare och då också informera att "det är min moster som gjort han, det är sant"! Massor av kramar <3 Poppan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att Abbe blev så omtyckt! Det är så roligt att den lille mannen uppskattar virkade saker som han gör :) Massor av kramar till er alla <3333

      Radera
  5. Vilken charmig apa! Och vad kul när man faktiskt får önskningar angående sina virkade skapelser, skoj! :)

    SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥