söndag 22 januari 2012

Julfönster

Jag har glömt att visa er vårt fina julfönster. Tyvärr gick det inte att ta någon helhetsbild över fönstret, för ljus och mörker försvårar en hel del minst sagt. Men några detaljbilder kan jag visa ändå.


I fönstret hängde vi julbokstäverna som tillverkades förra julen. Jag hade glömt bort att jag skulle göra "MERRY" också, så det får väl bli ett kommande projekt då   =)
Under bokstäverna hänger pärlstjärnan som min lilla konstnär gjort i skolan av piprensare och plastpärlor. Den gnistrade fint när solen lyste. Fler såna nästa år, tror jag!
Till höger om bokstäverna och stjärnan hänger årets dekorationer, små julgranskulor. De är virkade i Svarta fårets Tilda, med virknål 2,5. Små bollar bara, men istället för stoppning har de plastkulor tillvaratagna från flera års kasserade deodorantflaskor i sig. Kulorna blev lagom lätta och perfekt runda. Visste väl att jag skulle få användning för dem nån gång   =D   Sen virkade jag små hängen av guldtråd Nora Madeira, 80% viscose och 20 % metalliserad polyestertråd och hängde kulorna i lite olika höjd.

Här syns kulorna lite bättre, och eftersom vi fortfarande avänder deodorant här hemma så kanske det hinner bli några nya kulor till nästa år också. Grabbarna var förvånade över att nåt så trist ("vad ska du med dem till?") kunde bli så fint till slut   =D

Bredvid kulorna hänger juldekorationerna med mönster från Attic24 som jag gjorde till förra julen. Då hängde de i granen, men i år valde vi att hänga allt virkat i köksfönstret.

De var också jätte roliga att göra, och blir det tid över mtp allt annat jag just sagt att jag ska göra inför nästa jul så vill jag nog göra ytterligare några såna här till. Minns att jag faktiskt köpte små bjällror som jag tänkte fästa på nya. De borde ju ligga kvar här nånstans.....


Vi hade också virkade snöflingor med mönster från Attic24, samt adventsstjärnan med en African flower som i denna ska se ut som en julblomma istället. Mönster finns här (Ravelry). Ja, och pepparkaksfigurer i sån där härlig tjock mjuk plast från Panduro. Då tryckte vi helt enkelt pepparkaksformarna mot plasten så det blev avtryck. Sen klippte jag fort som attan innan märkena försvann igen...


Min lilla konstnär klippte på frihand ut och sydde ihop en liten lucia av filt på kvällarna som julpyssel. Jag önskar mig fler till nästa år  =)


Och som avslutning hittade vi en liten garnboll i formen av en domherre som konstnärens storebror tillverkade på fritids för en himlans massa år sen. Perfekt i vårt julfönster ♥

Må bäst allihopa ♥

6 kommentarer:

 1. Kul att se även om julen är slut!! Jättecoola bokstäver och fin fina kulor!! Maria

  SvaraRadera
 2. Så mycket spännande ni hade i erat julfönster!

  SvaraRadera
 3. Gillar verkligen dina virkade bokstäver!! Så sköna!

  SvaraRadera
 4. Helt klart har du haft det allra finaste julfönster denna julen. Så mycket inspiration du ger mig nu..
  Jag som spar på allt från klädnypor och kapsyler till gamla pyttesmå garnstumpar,, varför har jag missat kulorna i deodorantflaskorna??
  När sonen var här hemma på julafton undrade han om jag hade en tom toarulle för han skulle slå in ett paket. Då plockade jag fram en hel kasse med rullar så han bara skakade på huvet och tyckte att morsan var lite knäpp.. De ska vara till ett kommande projekt sa jag till honom =))

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket för era snälla ord! <3
  Maidi; jag skrattade högt när jag läste om dina toarullar :D Visst är det underbart när man lyckas spara på precis rätt saker!
  Kram på er alla <3

  SvaraRadera
 6. Tack för att du länkar mönstret på snöflingor jag har letat efter sådant mönster, perfekt att pynta paketen med en snöflinga!
  God Jul!
  Johanna
  http://johannapysslar.blogg.se

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥