torsdag 22 mars 2012

Lisas älva

För några dagar sen for en liten älva iväg för att göra någon glad, och jag tror det blev ganska bra  =)


När jag fick lov att virka en docka inspirerad av Lisa Rinnevuos konst (hela inlägget med mina glada lycko-tjut finns här) lovade jag att göra en till henne också, och det är numera gjort!

Den här älvan är, precis som den första, inspirerad av älvorna och flickorna i Lisas tavlor och föreställer ingen speciell av dem. När jag allra sist skulle brodera hennes ansikte hade jag lätt ångest. Ni som känner mig ens lite, lite vet att broderi inte är min starka sida, och den här älvan kändes så glad jämfört med den första. Det slutade med att jag bara greppade nål och tråd och lät inspirationen styra (efter att jag först i timmar suttit och studerat ansikten och ögon på bilder av Lisas tavlor). Det blev ganska bra, tror jag. Så bra jag kan i alla fall, och då får man väl vara nöjd?


Här är hon i sin helhet. Inte heller denna gång gjorde jag något mönster utan virkade helt på fri hand. Även om jag hyfsat nyss gjort en kändes det att exakt lika kan jag inte få dem igen, och det känns bra! De ska vara unika. Hon har en sten i botten för lite tyngd och stabilitet men ingen ståltråd nånstans, och vingarna står därför lite olika och spretar lite som de vill. Och det är också bra.
Precis som med älvan Lisa tillhör design, stil och idé Lisa Rinnevuo. Detta är bara min tolkning.

Lisa blev glad. Jag är glad. Älvan har därmed gjort ett mycket bra jobb, anser jag   =)

Må bäst ♥ och njuuuuuuut av vårvädret alla ni som har lyckan att ha det!!!
Imorgon ska jag cykla till jobbet för första gången sen i höstas!

10 kommentarer:

 1. den blev alldeles utmärkt !! Älvan är unik och jag ser att hon har glimten i ögat och ett småleeende på läpparna. Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Åh vad fin hon blev! Ansiktet är perfekt, utrycksfullt och personligt. Det ÄR supersvårt att brodera tycker jag också, jag är ofta nöjd tills det är dags för det momentet. Däremot var det länge sedan jag virkade något nu, vilket sug jag fick!

  SvaraRadera
 3. Så söt! Och vad du har format hennes uttryck...ansiktet är perfekt!

  SvaraRadera
 4. Förstår inte varför du var orolig du gjorde det ju så fint och till och med lite färg på kinden. :)
  Raukar, då är det Fårö som gäller helt klart, där kan hon nog bli sittande länge, länge och måla. Russ finns ju lite över allt på ön och det finns en russpark i Lojsta, så nog tror jag hon blir inspirerad allt. Varför inte en tur till Karlsö också, det är lite speciellt helst på våren och tidig försommar. Lummelundagrottorna är ju också spännande, ja du ser, det finns mycket. Är ni ute efter att bada så tänk på att det är kallt ganska länge i vattnet och då föreslår jag senare besök. Vecka 32 är det medeltidsvecka och då händer det en massa runt om på ön, men då brukar det vara svårt med båt och boende om man inte bokar tidigt. Bara vädret sköter sig tror jag nog ni får en fin tid här ute. Lycka till med val nu.

  SvaraRadera
 5. Lika bedårande som den förra älvan!

  SvaraRadera
 6. Riktigt riktigt fin asså. Satt o tittade på hur du gjort håret. Hm, jag får ju alltid så mycket idéer när jag tittar in hos dej. /Knatten

  SvaraRadera
 7. De är såååå söta! Jag blir lite kär.

  Och nog är jag sugen på en föredetta russinburk alltid... ;)

  Kram <3

  SvaraRadera
 8. Söt:D Den fick ett väldigt fint ansikte!

  SvaraRadera
 9. säljer du möjligtvis sådana lisa inspirerade dockor? jättefina verkligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Caroline!

   Nej tyvärr säljer jag inga Lisa-inspirerade dockor. Jag har fått lov att göra några för mitt eget nöjes skull, och just denna var till Lisa R själv som tack för detta.

   Tack för dina snälla ord, jag uppskattar dem verkligen! Ha det gott!

   Radera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥