tisdag 13 mars 2012

Besök i drakdalen

Idag och igår har vi varit hemma, jag och min lilla konstnär, och vårdat hennes onda hals. Mesta tiden har vi suttit i hennes rum, hon målade en träkista och jag monterade draken Ulriks vingar, medan vi lyssnade på Momo eller kampen om tiden (vilken jag hett rekommenderar alla stressade, kämpande föräldrar att läsa/lyssna på, gärna tillsammans med barnen!!).

Nu är draken Ulrik klar, och då känner vi att en ordentlig presentation är på sin plats. Min lilla konstnär bad att få göra den, tillsammans med bilderna vi tog på eftermiddagen. Så håll till godo, här kommer...

Draken Ulrik

Ulrik är en vegetarian. Han har ett litet förråd med bär och frukter. Ulrik står och dricker av bäcken. I det lilla förrådet finns bananer, jordgubbar, blodapelsin, tomat, ananas, äppelbitar, majs och sallad. Det finns fler saker såklart. T.e.x. morötter och päron.

Ulriks favorit är så klart jordgubbar. Det säger bara glufs sen är de borta. Ulriks näst favorit är tomater. Han äter och äter. Men han är en växande drake. Så man förstår varför han äter så mycket. 

När jordgubbarna är slut så hugger han in på resten av förrådet. Han äter så klart upp tomaterna först för de är godast av allt som finns kvar. Ulrik tycker väldigt mycket om ananas också, därför att ananasen är så söt.

När Ulrik är mätt sträcker han ut sina vingar, och känner för en liten flygtur. Men innan han kan flyga måste han vända på sig. Annars kraschar han in i förrådet. Det tar en stund för Ulrik att vända sig för att svansen är så lång.

Men när han äntligen är klar ställer han sig på sina bakben, ser upp bland de vita molnen och tar sats. Han står och flaxar en stund, men sen börjar han lyfta från marken.

Svosch så är han borta! Svansen syns ännu, men eftersom Ulrik är den snabbaste draken dröjer det inte länge innan han är borta.

Nu är den lilla gläntan tom, och ingen drake syns längre. Bara det lilla förrådet som Ulrik inte har orkat äta upp. Ulrik flög iväg därför att han tidigare har hört en drakhona ropa och nu ska han försöka hitta henne.

~ * ~

=D  Spännande grejer va! Nu har jag fått tillbaka tangenterna för att skriva det "tråkiga".
Ulrik är alltså virkad efter Jannas mönster, som jag berättat om här bland annat. Hans kropp, ben och vingstommar är virkade i Marks & Kattens FAME RAND som består av 70% superwash ull, 25% polyamid och 5% akryl. Taggarna och mellandelarna till vingarna är virkade i Svarta fårets Tilda, 50% bomull och 50% akryl. Virknål nr 2.0. Så har han 6 mm gula säkerhetsögon med randiga irisar. I vingarna har han elefanttråd från Panduro för stabilitet och form.
Alla de pyttesmå och helt underbara frukter och grönsaker (utom de virkade morötterna) som sågs i drakdalen kommer från LadyNights bloggshop Smått & Gott.

Och som ni läste så letar Ulrik efter sin drakhona. Jag tror han får leta en liten stund till, för jag har några andra saker att slutföra innan hon kommer känner jag. Det monteras för fullt på flera olika projekt för närvarande!

Må bäst ♥

8 kommentarer:

 1. Så fint ni hade gjort!

  SvaraRadera
 2. Det var den finaste drake jag har sett! (Och att han kan flyga också, det var inte illa!)

  SvaraRadera
 3. Så fin han blev Ulrik dessutom verkar han leva ett bra och lyckligt drakliv i en jättefin glänta.

  SvaraRadera
 4. Vilken historia och vilka grejer. Jag är imponerad. Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar drake! Måste vara en av de finaste jag sett. Och vad kul att han tycker om frukt och bär! Gläntan ser ut som ett litet paradis...vem skulle inte vilja bo där? :)

  SvaraRadera
 6. Vad fint^^ Drakdalen... När kan man flytta dit? ;D

  SvaraRadera
 7. Åh, vad fin han är! Bra jobbat! O snygg drakmiljö :-)

  SvaraRadera
 8. Åh vilken härlig liten historia om Ulrik! Och vad fina bilder! <3

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥