fredag 10 februari 2012

Frid i stugan

Dagen efter kalas-lördagen förra helgen bjöd oväntat på Väldigt Mycket Frid. Plötsligt befann jag mig alldeles ensam i huset, sånär som på kissen, och alla andra var iväg på diverse egna aktiviteter.

Jag stökade runt en stund, fick en hel massa små saker gjorda, och sen ....
Sen gosade jag ner mig bland kuddar och filtar i soffan, öppnade locket på garnlådan, greppade virknålen, lade upp fötterna på soffbordet och lutade mig bekvämt tillbaka. Lyssnade på jazz. Och var Mycket Belåten  =)

Så här:

Ni ser projektet där på bordet till höger. Återbruk. Och inspirationen rakt fram, bredvid mina fötter; min mys-mugg. Jag läste nämligen om ett vansinnigt roligt sätt att återvinna förpackningar hos Attic24, kika här och här, och därför blev plötsligt ärtsoppsburken och tonfiskburken väldigt åtråvärda!


Soppburken såg ni ovan. Så här såg den ut i närbild:


Och efter lite mera myz och jazz i soffan såg den ut så här:


Fodralet är helt och hållet virkat i Svarta fårets Tilda, med virknål 2,5. Allt är egen komposition med inspiration från "här och där och en rejäl skopa från Lucy på Attic24", och en underbart söt liten blomsterknapp "mitt i prick" som kommer från LadyNight. Soppburken bor numera på mitt kontor där den startat sitt nya liv som pennburk.

Tonfiskburken då? Jo, den fick förstås också sitt eget fodral, i samma garn och enligt samma princip som ovan. Fast knappen vet jag inte riktigt vart den kommer från längre. Den har legat i knappburken länge och varit "fin men för stor", och nu hittade den plötsligt sin plats!Även den burken har flyttat till mitt kontor och heter numera "Gem-burken"   =)
Både jag och burkarna är väldigt nöjda!
Sen reste jag mig från soffan .... men inte kissen .... (ser ni henne, fullständigt hoprullad i högra hörnet?) ...


... och gick på jakt efter fler förpackningar. Och titta vad jag hittade i min lilla Konstnärs rum:Bland alla hennes prylar fanns tre vita gamla sylt- och russinförpackningar i plast, som hon förvarar alla sina pennor, saxar, linjaler etc i. Perfekta!! Hon godkände senare på kvällen min plan. Det kommer bli sååååå bra!!!   =)


Glöm nu inte att vara med och födelsedagsfira med mig! Länk i listen till höger.
Må bäst allihopa ♥

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga burkfodral! Och vad kul att du fått användning för en av knapparna :)

    SvaraRadera
  2. Vilka läckra burkar!!! Visst är det mysigt med fluffiga pälskuddar i soffan?

    SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥