söndag 23 oktober 2011

Sköna söndag

Idag har det varit fantastiskt höstväder; varmt i luften, hög klar blå himmel, härliga färger överallt. Så vi tog en liten cykelutflykt till andra sidan åsen från Pysselstugan till en av våra favoritplatser här.

Ludwig, som äntligen fått sin man och sin svans och blivit monterad på riktigt, åkte med på pakethållaren och njöt av utflykten.


Anundshög är en magisk plats, och vi älskar att vandra runt här. Platsen och naturen här är så vacker. På våren täcker vitsippor alla kullarna och valborgselden brinner, på sommaren firar vi midsommar och gör sköna fika-utflykter i gräset. På hösten sprakar färgerna och på vintern, när allt är vitt och snötäckt, vilar platsen fridfullt.Ludwig ville alldeles själv klättra alla trappstegen upp på högsta högen, Bröt-Anunds hög. Det är ganska många trappsteg...


... och man kan behöva vila lite när man är uppe ...


Men belöningen för mödan är stor när man sitter där uppe och blickar ut över nejden.
Ludwig var väldigt fascinerad av båtformationerna, och ville ganska snart ner igen.


Det är mäktigt att omges av så stora stenar, som placerats så noga i ett särskilt mönster. Av människor som levde för så väldigt länge sen.... Hur bar de sig åt egentligen?Efter att vi klättrat, vandrat, hoppat, kanat, ramlat och tittat på allt var det väldigt gott med kaffe, saft och bulle. Vem hade kunnat ana att Ludwig skulle klara att äta en hel kanelbulle själv! Men frisk luft och motion sätter ju fart på aptiten förstås...


Vår utflykt avslutades vid den stora runstenen, som står vid den 1000 år gamla Eriksgatan. Medan vi klurade på runorna försökte Ludwig klättra upp på toppen av även den. Men han är trots allt ett lejon och inte någon bergsget, så efter ett tappert försök gav han upp, satte sig i cykelkorgen och vilade hela vägen hem!Ludwig är lejonet jag visade för ett tag sedan, när han var hårlös och halvfärdig och väntade på att Dianas crochet-a-long skulle bli färdig. Han är virkad i Svarta Fårets Tilda, med nål 2,5. Min Ludwig har även fått en svans, där tofsen är virkad på samma sätt som manen. Mönstret finns hos Diana på MyGurumi och enligt vad jag hört kommer det vara gratis åtminstone fram till nyår, så skynda er ni som vill ha en egen liten Ludwig  =)

Önskar er alla en härlig sista vecka i oktober. Må solen lysa, det är vi värda  =D

6 kommentarer:

 1. Otroligt vacker plats och ett väldigt fint lejon!

  SvaraRadera
 2. Han är väldigt fin Ludwig! :)

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka vackra bilder på fina Ludwig och hans utflykt! =)

  SvaraRadera
 4. Men ojoj vilken fin utflykt vi fick med lille Ludwig...

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 5. Underbart! Jag och dottern tittade på bilderna, medan jag berättade vad Ludwig gjorde på sin utflykt, och hon blev jättefascinerad. Ååååå sa hon så fort hon fick syn på honom :-) Tack för din snälla kommentar hos mig :-)

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt äventyr Ludwig fick vara med om! Och vad charmig han ser ut dessutom. Jättesöt :)

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥