söndag 11 september 2011

Höstlig uppdatering

Nu gick det så där lång tid igen... förstår inte vart tiden tar vägen....?
Hösten har startat, och dagarna växlar mellan fantastiskt härliga med hög krispig luft och intensiva färger och de jämngrå dagarna där molnen hänger strax ovanför axlarna och regnet strömmar ner. Jag har köpt nya gummistövlar och en riktig regnkappa, så jag klafsar glatt på oavsett väder   =)

En liten CAL har jag hakat på hos MyGurumi. Det blir en Ludwig! Länken går till första inlägget i denna Crochet-A-Long för den som är intresserad av ett eget litet lejon. CAL:en finns också på Ravelry, och länk dit finns i Dianas inlägg. Så här ser min Ludwig ut:


Min lilla konstnär har fått nya pennor, tatueringspennor. Med glitter i. Hon har haft jätte kul med dem!

Hon har blivit jätte duktig på att rita tatueringar. Denna är gjord helt på fri hand. Svårt att fota så ni ser ordentligt. Det är en liten blå fjäril ovanför rosen. Om jag nånsin tatuerar mig får nog hon rita bilden!


Så har hon plockat svamp. Ett par gånger har hon kommit hem med gula, härliga, smaskiga kantareller! Hon är en riktig svamp-hittare, och älskar att gå i skogen och leta. Sen när det kommer till att äta dem, så ger hon allt till mig. Äckligt, säger hon. Stackars mig....   =)

På senaste tiden har också en ny kompis äntligen börjat kunna trampa runt här hemma. Elliott is in the house! Han har fått ben med fötter på...


... och han har armar med ordentliga händer. Än fattas dock tummarna, men de är på väg....


Nu får ni bortse från alla nålar som sticker ut här och där på ett lätt osmakligt sätt, men Elliott är en fridsam kille som tar det mesta med ro. Tur det!


Vi passade på att mäta längden också när han ändå poserade så fint....Ganska precis 30 cm om man räknar bort huvud-dekorationen. Med den inräknad ytterligare några cm plus. Hyfsat stabil är han redan, trots sin endast hopnålade status. Jag vågar inte börja montera på riktigt förrän alla delar finns klara, och det är en och annan - eller typ 50 - kvar...


Mer om drakarna finns under "Projekt Drakar" i menyn däruppe.... =)

Nu ska jag ta mig en liten stund och kika runt hemma hos er andra. Må så gott allihopa ♥

7 kommentarer:

 1. Föll pladask för Ludvig! Han är ju såå söt! Å Elliot, vilken drake!

  SvaraRadera
 2. Vilka sötisar - färggranna och glada filurer båda två!
  Vilken kantarelletare du har! Lyckost!
  har du sett de här goingen?
  http://www.rheatheylia.com/index.php?page=patterns&id=2

  SvaraRadera
 3. Ludwig blir supersöt! Gult är en färg jag gillar jättemycket, speciellt när man ser det på marken i skogen.. Haha. :)

  SvaraRadera
 4. Men hallå, får jag gå på vrikkurs hos dig??? Så jävkla fina, båda två... :)

  Kram <3

  SvaraRadera
 5. Först får jag se Ludwig som för mig är den allra sötaste amigurimin nånsin och sen denna läckra skräcködla..
  Superfint..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 6. Wow! Elliot är verkligen en jätteimponerande drake! Ludwig ser ut att bli jättesöt också och din lilla konstnär verkar helt klart ha tallang för tatueringar.

  SvaraRadera
 7. Oh en sån underbar filur! Verkligen fina virkade djur och odjur du gjort! :)

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥