söndag 9 oktober 2011

Färginspiration!

Höstfönstret i sin helhet får ni se först när allt är (eller åtminstone när jag tror det är) klart. Men det är så roligt att göra höstfönstret fint att jag inte kan låta bli att visa hur det fortskrider. Hur som helst....
...jag hittade garn i höstlig färg:


Nu börjar därför höstlöven komma i fönstret. Det är Drops Fabel Superwash, 75% ull och 25% akryl. Egentligen lite för "luddigt", så som ull brukar vara, men färgen och mönstringen blir så bra så jag bortser från att jag egentligen skulle vilja ha blankare, slätare löv.
Jag virkar dem enligt principen för drakvingarna, men utan att hålla så sträng koll på själva mönstret. De ska ju vara i lite olika storlekar och former, varje löv unikt.

Jag tänkte blocka dem före upphängning, men konstnären sa bestämt ifrån. Hon påstår att hon aldrig sett platta löv i naturen, bara vågiga och levande. So be it.

Det fortsätter blomma dahlior också.

Efter en intensiv fotografering i statsparken kom jag på ett sätt att få fram lite av den där effekten av att kronbladen har en annan, eller bara djupare färg längst in/ner. Jag började helt enkelt virka dem i två färger; en färg för själva kronbladen och en för stolpvarvet. Eftersom ljuset redan börjat försvinna när kameran kom fram har jag använt blixt, så det blir lite överskarpt på dessa bilder, men ni får en aning om hur det ser ut i verkligheten när man ser dem på lite håll och inte i fullt så skarpt ljus...Och så ser ni min lilla pumpa också. Såna måste vi ha på hösten så klart!

Snart nalkas Halloween, och eftersom min lilla konstnär älskar den helgen så kommer det definitivt snart upp fler pumpor, och säkert ett och annat spökligt också  =)Inspirationen ja. Jag har ju sagt tidigare att det är färger som inspirerar mig. Nästas gång ska jag visa hur statsparken ser ut nu.... Jag skulle kunna vandra omkring där hela luncherna, det är där jag hämtar mesta del av inspirationen till höstfönstret ...

Men nu så blir det söndag kväll. Må bäst ♥

5 kommentarer:

 1. Åh, men pumpan var ju fööör söt! :)

  SvaraRadera
 2. Åh, så fint! Dahliorna är ju helt underbara med sina färgskiftningar! Vill ha! =)

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint du gör till fönstret, speciellt dahliorna - helt underbara!

  SvaraRadera
 4. Det där garnet måste vara absolut perfekt till höstlöv! (jag är väl bekant med det sen mormorsrutefilten jag virkade i Fabelgarner) Dahliorna blev jättefina och pumpan är hur söt som helst.

  SvaraRadera
 5. Spännande att se fönstret i sin helhet.
  Förresten så kan du ju se mitt höstlika garn nu, ssom jag virkade en sjal till mor av :-)

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥