fredag 10 december 2010

Julpyssel

Det är många saker som händer nu dessa sista veckor före jul, både med barnens alla aktiviteter, på jobbet och inte minst hemma. Gäller att inte stressa upp sig... Tror man behöver känna efter inuti lite då och då, så att det fortfarande känns roligt trots mörker, kyla och långa inköpslistor... =)

Själv tillhör jag dem som betraktar december som en belöning mitt i en annars kanske lite tung period med mörka morgnar och kvällar. Jag längtar till första advent, och tycker det är sååå mysigt med glögg, pepparkakor, russin och saffran i spännande former. Och ljus, många tända ljus... Lucia-morgon är en högtidsstund för mig. Då vill jag gå upp tidigt och bli lussad för, hemma eller borta, med glögg och lussekatter, och lyssna på alla härliga sånger. Snart, snart...

Så det är med lite förvåning jag hör och läser alla artiklar och nyhetsuppläsningar där man berättar att sååå många hellre åker till sol och sand över jul, eller till och med inte tycker om att fira jul. Ja, och så förstår jag att det är klart att vi är olika och att det måste vara okej att tycka så också... men ändå....?? Och så undrar jag; är det för att jag är en person som valt att bo i en Pysselstuga med allt vad det innebär, som jag tycker så mycket om hela december fram till jul? För är det någon gång på året som de flesta tycker det är rätt tid att pyssla så är det ju nu! Vad tror ni, kära Pysslingar; är vi överrepresenterade i gruppen som väljer att stanna hemma i snö, kyla och mörker i december och tycker det är härligt??   =D

Så till några nya saker som jag blivit inspirerad att göra den senaste tiden;


Ett nytt användningsområde för en African Flower minsann! Jag tänkte på julstjärnor när jag gjorde den =)
Inspirationen till stjärnan kommer härifrån (inloggning på Flickr!), vilket ledde mig till mönstret som jag fann här (inloggning på Ravelry!)

Så läser jag regelbundet inläggen från Attic24, och där blir jag ständigt och jämt inspirerad. Jag går igång på färger, och Attic24 måste ligga i eller väldigt nära Regnbågslandet tror jag!
Det senaste därifrån är de underbara juldekorationerna, som jag genast blev tvungen att prova. Mönstret finns här, med länk i sig till den utökade varianten som blir en stjärna. Så här blev min allra första, och den kommer följas av flera, för färgkombinationerna och möjligheterna är oändliga... =)


Jag tycker mycket om att virka i Svarta Fårets Tilda, och det gjorde jag även nu eftersom det är i den lådan jag har flest antal nystan i olika färger. Det gör också att mina dekorationer blir lite mindre än originalet, men det gör inte mig något. De är såååå härliga ändå! Kommer passa utmärkt i min gran så småningom =D

Nu är det te-dags, och sen lite virkning före sovdags.  Må bäst!! ♥

9 kommentarer:

 1. Men åhhh! helt ljuvliga! Tack för länkarna, jag bara måste testa jag med =D
  och du..tack så mycket för din kommentar om min tomte, blev så glad =D
  tror du har rätt ang pysslingar förresten, jag älskar hela december =))

  SvaraRadera
 2. Dom är ju SÅ härliga Nettan!!!! Kram på dig =)

  SvaraRadera
 3. Men oj, så fin stjärna! Jättesnygg! Den skulle man ju kunna göra i nåt kul guld-garn och liknanade :-) Kram

  SvaraRadera
 4. Underbar stjärna! Måste prova om jag hinner.

  SvaraRadera
 5. Hej! Vad roligt att du vill vara med i min utlottning. Och på så vis hittade jag till din fina blogg. Fina saker du virkat. Jag vill inte heller åka bort vid jul, utan det är skönast att få vara hemma.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 6. Tack för tipsen :D De är skitsnygga! Jag ska bara göra klart min sjal och sen ska jag minsann virka lite julpyssel. Förresten så virkade jag också attic24's julgrejer, men i Paris och jag gillade inte alls hur de blev. De blev lite klumpiga liksom, dina i Tilda ser bättre ut.

  SvaraRadera
 7. ÅÅÅÅH! Du har gjort stjärnan som jag själv länge gått och varit sjuk på att göra! =) Så fin den blev! Verkligen en vacker dekoration oavsett årstid!

  "Attic24" brukar jag också besöka - känns som en vitamininjektion vid varje besök =) En underbar blogg!

  SvaraRadera
 8. Jag instämmer. Jag gillar julen och vill definitivt inte åka härifrån nu... Då gör jag det hellre i november. :)

  Nu är jag dessutom lite kär i din fina stjärna här ovan...

  Ha en bäst tredje andvent! :)
  Kram

  SvaraRadera
 9. Älskar julstjärnan! Den är verkligen helt fantastisk! Jag läser också Attic's blogg och den är verkligen jättefin och mysig!

  Tycker din blogg är jättefin, kommer absolut komma tillbaka hit :)
  God Jul!

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥