fredag 27 december 2013

Sugar skull shawl

Ni har sett dem överallt. Dödskallesjalarna menar jag. Många har gjort dem och de är jätte coola.

I somras ramlade jag av en ren tillfällighet på tre garnnystan som jag omedelbart visste skulle bli MIN dödskallesjal. Sen dess har de legat till sig i en påse ett tag, i väntan medan jag gjort färdigt en del andra saker. Till slut var det dags, och sjalen blev precis så cool som jag föreställt mig  =)


Min dotter Konstnären visar här upp den. Lämpligt nog hade hon på sig en stor härlig rosa blomma i precis samma läckra färg som garnet, så det blev riktigt sugar skull-aktigt, tycker jag!


Garnet heter Himalaya Mercan Batik, ett supermjukt aktrylgarn, och sjalen är virkad med virknål nr 3.0. Jag har inte riktigt koll på hur många skallar jag gjorde, men de är rätt många och sjalen ganska stor. Lite mer än två nystan gick åt.


Det finns flera mönster ute, googla lite och kolla vilket som passar dig bäst. Jag valde detta mönster, hos Camillas livsstil. Det virkas utan att ta av garnet, och det finns gott om bilder så man klurar hyfsat lätt ut hur man ska göra.


När jag kände att det började bli dags att avsluta sjalen virkade jag klart de påbörjade dödskallerutorna, och där de nya skulle varit fortsatte jag bara att virka stolpgrupper i samma utrymme. Det funkar finfint!


Kanten på sjalen är samma som Camilla själv föreslår i sitt mönster (se länken ovan), som är de första två varven i ett fint mönster till en hyllremsa. Det blev jätte bra!

Jag har redan hunnit använda sjalen vid ett par tillfällen, och det är lika roligt varje gång när den första personen plötsligt upptäcker mönstret: "Meeeen.... det är ju dö'skallar i den! Va' häftigt!!"   =) och då måste alla som redan har tittat men inte tittat ordentligt titta en gång till  =D

Må bäst ♥

4 kommentarer:

 1. Så otroligt fin din sjal blev. Rosa dödskallar är trevligare än svarta. Vill konstnären låna den eller får du ha den själv? Brukar bli populära.
  Gott nytt bloggår
  Kram /Y

  SvaraRadera
 2. Vilken dödsläcker sjal !!! Tre nystan sa du . . . . det kanske ska bli ett projekt här också. Vi får se !! Gott slut 2013 till dig önskar Eva

  SvaraRadera
 3. Verkligen härlig färg!

  SvaraRadera
 4. Jätteläcker döskallesjal, helt i min smak. Gott Nytt År! Christel

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥