torsdag 26 december 2013

God fortsättning!

Hoppas ni alla haft en fin jul och att helgen blivit precis så som ni ville ha den!

Idag, på annandagen, har vi haft lite sol en pytteliten stund mitt på dagen, och det var en väldigt skön omväxling mot julaftons och juldagens mörker och regn. Jag och min Konstnär tog en tur ner till stan, besökte Panduro och gick sedan på teater. Hon fick biljetter i julklapp, och jag fick äran att följa med ♥

Jag har inte bloggat på evigheter, men det betyder inte att jag inte har pysslat och hantverkat så ofta jag kunnat. Tid framför datorn har det däremot varit väldigt snålt med. Mail och Musik. Det är precis exakt det som min dator använts till.

Några UFO:n har blivit färdiga, samt ytterligare några saker som startades och avslutades så snabbt att de aldrig ens hann in på någon lista är klara.
Här är en sak som tillhör den senare kategorin: En födelsedagspresent faktiskt! En stickig-på-låtsas-present!

Det började med en burk. 


En fantastisk snörburk. Jag föll för burken omedelbart, och snöret var bonus.


Snöret blev en kruka.


I krukan "planterade" jag en liten grupp snälla kaktusar.


Det blev en uppskattad present. Mottagaren gillar kaktusar, men tycker väldigt illa om taggar och stickor, så denna passar utmärkt. Kaktusarna och jorden är virkade i Svarta Fårets Tilda med virknål nr 2,5. Taggarna på den stora kaktusen är ett långhårigt garn som jag broderade in efteråt. I botten på krukan lade jag en stor sten, för att få lite tyngd och stabilitet, och fyllde på med vadd. Alltihop är virkat på fri hand, men det finns massor av fina mönster om man söker på nätet. När man gjort dem efter mönster en gång är det väldigt lätt att "bara göra flera" utan mönster av bara farten  =)

Principen är samma som på kaktusarna jag virkade till sonen, som det står mer om här. De kaktusarna fanns med i Kreativ stickning nr 3/2013, men dessa är lite större än de jag gjorde då.

Krukan är alltså virkad av vanligt grovt snöre, med virknål nr 4 (troooor jag...., men minst nr 4, ev 5) och också på fri hand, så den passade gruppen som skulle planteras däri.

Konstnären har lagt in en beställning på en egen snällstickig kaktusgrupp, så det blir snart mera sånt  =)

Nu, pepparkakor och lussebullar! Må fortsatt bäst ♥

1 kommentar:

  1. Ha en god fortsättning så kanske du får ny energi att dela dina hantverk med oss nästa år.
    Kram Yvonne

    SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥