måndag 30 december 2013

Broomstick lace shawl

Det här skulle ha blivit en krokodilsjal. Men det blev det inte. Garnet alltså.

Jag lärde mig broomstick lace, och det visade sig att just det här garnet blev så himla bra, med 70 maskor, virknål 2,5 och - istället för ett kvastskaft - en sticka nr 20. Garnet heter FAME trend från Marks & Kattens. 75% superwash ull och 25% polyamid.

Vill du lära dig broomstick lace så finns det flera bra videor på youtube. Här är en. Det finns många fler.


Broomstick lace är roligt, och det går fort eftersom vartannat varv består av förlängda maskor. Jag tycker det blir finast om man använder ett ganska tunt garn, eftersom det får mönstret att framträda tydligare.

Principen för sjalen blev densamma som för Göteborgssjalen. Dvs en lång halsduk med en vågig kant, fransar på bara ena långsidan och båda kortsidorna, samt knappar. Jag gillar den mycket!

Framifrån

Bakifrån

Fyra bruna knappar att hålla ihop det hela med.

Så här i efterhand tycker jag att den blev lite för vid i halsen för mig. Jag borde nog ha stannat lite tidigare, och inte gjort sjalen så lång, men å andra sidan funkar den väldigt väl som halsduk med den här längden.

Två nystan gjorde jag av med, vilket betyder att jag har ett helt nystan kvar av garnet. Hmmmm, undrar om jag ska ge mig på en krokodil med den i alla fall.....   =)

Må bäst ♥

4 kommentarer:

 1. Å wow vad snygg o jättehärliga färger.
  Önskar dej en skön nyårshelg. /Knatten

  SvaraRadera
 2. Det verkar så roligt jaaa, men jag vågar inte testa något nytt för jag har fullt upp med det jag gör ;-))
  fin den blev!

  önskar Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 3. Vilka färger !!! Vad snabb du är att virka sjalar. Jag gillar fortfarande dödskallesjalen mest. Får nog ta tag i det efter nyår.
  Gott nytt år önskar jag dig. Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Härlig sjal du gjort. du är så himla snabb. Jag får göra ett lager och ha till gäster för under jul och nyår var det flera som "frös" inne.
  Gott Nytt år och fortsätt med dina fina handarbeten. Kram/Y

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥