fredag 15 november 2013

Höstgarn del 2

Nu är det dax! Nu ska jag visa vad som blev av de två nystan Drops BIG delight, 100% ull, som jag berättade blev över när hösttröjan var klar i förra inlägget här.

Jag tänkte faktiskt lämna tillbaka de två helt orörda nystan jag hade till garnbutiken. Tänkte att jag ju skulle kunna köpa nåt annat härligt garn att göra nåt nytt med istället. Fast......
....alltså jag gillar ju verkligen de här höstfärgerna och jag kom aldrig iväg för att lämna tillbaka dem. De ville liksom stanna kvar i min garnpåse hemma.

Men så skulle jag köpa strumpor på lunchen inför en stundande tjänsteresa. Jag skulle på konferens i Göteborg hela veckan. Och jag funderade på vilket av alla projekt jag skulle ta med mig att ägna tågtid och ensam hotelltid åt. Så hängde plötsligt en halsduk framför mig. Med knappar på. På fel ledd. Och jag blev super-inspirerad!

Så av mina två överblivna nystan blev det en Göteborgssjal. Det vill säga, jag stickade på tåget, jag stickade på hotellet och jag stickade och virkade och knöt fransar hos sonen, som jag passade på att hälsa på ett par dagar när jag ändå var i den ädla staden Göteborg.

Jag ser NU att vi visst glömde knäppa en knapp...

Ena sidan blir lång, andra kort

Asymmetrisk sjal bakifrån

Sjalen är alltså stickad i Drops BIG delight, 100% ull, med stickor nr 8. Den virkade kanten är virkad med nål nr 6. Fyra knappar av trä sitter på änden av ena kantens långsida, och knapphålen sitter på andra ändens kortsida. När den knäpps får man, tycker jag, en rätt fräck asymmetrisk form på sjalen!

Ganska glesa fransar är knutna längs med sjalens ena långsida och båda kortsidor.

Mönstret till sjalen är hämtat från boken Stickat i ekologisk ull (länk finns i länksamlingen "I min bokhylla") och är halsduken i beskrivningen "Spetsstickade fingervantar, halsduk och långstrumpor".

Den väckte faktiskt viss uppmärksamhet när jag bar den till en grön klänning på jobbet, och jag är väldigt nöjd och glad över den  =)

Må bäst  ♥

5 kommentarer:

 1. mmm, nu får jag nog ta mig till staden och handla garn,,vilken fin schal, jag blev helt såld! tack för inspiration, ha en go helg kra mMonica

  SvaraRadera
 2. Häftig !!! Och än en gång vilket otroligt vackert höstigt garn !!!Inte konstigt att du sticka var du än befann fig.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Snygg! Ja, tröjan här nedanför också! Och tack för att du skrev så fint hos mig häromdagen :-)

  SvaraRadera
 4. Imponerande! Faktiskt matchar den din header i färgerna :) Gillar färgkombinationen.

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥