söndag 31 oktober 2010

Pim & Pom

Tänkte ni skulle få se vad det var bakom tjuv-kiken härom dagen, som vi pysslat med den senaste tiden här i stugan. Det var ju inte så svårt att se att det var en katt, Crochetras sötaste lilla Kattis i själva verket, som hon så snällt delade med sig av sitt mönster till för inte alls länge sen.
Mönstret är bra och enkelt, kissen går fort att göra, och resultatet blir jätte bra!

När min lilla konstnär såg vad jag börjat med kopplade hon genast till två andra små kissar, som jag inte alls visste vilka de var; Pim och Pom. Så vi surfade till Barnkanalen och tittade på flera avsnitt med katterna i fråga, och efter det hade det plötsligt blivit självklart att det var just Pim jag höll på att göra.

Så hon designade lite, och jag lydde =)

Pim

 Pom

Vi gjorde också en liten finess med dem, som vi klurade ut tillsammans. När katterna står tillsammans och man kikar på dem bakifrån kan man se hur mycket de tycker om varandra =)

Pim & Pom

Ha det så gott i november, och mys mycket!

Tillagt senare;
Tack så väldigt mycket för era snälla och jätte gulliga kommentarer ♥
När jag läste dem insåg jag dock att jag alldeles glömde bort att nämna den tekniska delen av kisse katt-skapandet =) Så här kommer några tekniska detaljer för den intresserade:

Pim är virkad helt i Svarta fårets Tilda, med virknål 2,5. Pom är virkad i bambugarn (etiketten har tyvärr förkommit), och det garnet är lite mjukare än Tilda och Pom är följdaktligen också något mindre än Pim, trots att de båda följer mönstret exakt. De har blå kattögon av säkerhetsmodell, storlek 9 mm.
Båda har vanlig stoppning i huvudet, svansen och övre delen av kroppen. I nedre delen av kroppen har båda en liten påse tillverkad av nylonstrumpa fylld med plastgranulat, för att få lite tyngd och stabilitet.
Innanför den lilla bottenplattan har båda en en-krona insydd för att få ytterligare lite tyngd samt en helt platt botten att stå på.

Till sist har båda en lång bit elefanttråd som löper från huvudet, ner genom halsen och kroppen och ut i svansen ända ut till svanstippen. Därav deras vackert formade svansar =)

Jo just, morrhåren! Det är tre lika långa bitar av svart Tilda-garn där jag börjar med att göra en knut i ena änden ca 1,5 cm in på tråden. Sen "syr" jag dit morrhåret på ena kinden där jag vill ha det (och låter alltså knuten hamna på utsidan så den håller kvar det 1,5 cm långa synliga morrhåret) och drar helt enkelt tråden rakt igenom  huvudet till motsatt sida. Tråden ska vara sträckt men inte för spänd. Så tar jag bort nålen och pillrar dit en liten knut på tråden precis intill kattens kind och trimmar sen morrhåret med sax så det blir lika långt som på andra sidan. Upprepas tre gånger för tre morrhår på vardera kind.
Slutligen tar jag lite lim på fingrarna och stryker varje morrhår (hela längden) lite grann, både för att de inte ska börja dela sig och även som lite stärkning. Lätt som en plätt! =)

23 kommentarer:

 1. Så sött! Helt bedårande :-) Lite kär i dina kisar...lovely! Kram

  SvaraRadera
 2. Jättesöta katter! Mysigt med svansarna i hjärtform!
  Maria

  SvaraRadera
 3. Gud vilka bedårande katter! Helt underbara! ;D Bra designer du har!

  SvaraRadera
 4. Så SÖÖÖTA de blev! Helt underbara! Blir så glad av att titta på dem. =)
  En nyfiken fråga: Hur fick du till morrhåren så bra? Vad använde du?
  Tack för titten! :)

  SvaraRadera
 5. Men så söta! Alldeles bedårande...

  SvaraRadera
 6. Oh! Tack för tillägget! =)
  Aha! Det var limmet som var hemligheten med morrhåren! Undrade just hur du fick dem att spreta ut så bra! Vad fiffigt med limmet! Den tanken slog mig aldrig! Ibland behöver det ju inte vara så svårt för att få till ett proffsigt resultat =D

  Jättetack igen för att du ville dela med dig, bussiga du!

  Trevlig kväll till både dig och lilla konstnären :)

  SvaraRadera
 7. Kul att hitta din blogg!! Vilka söta katter!! Borde väl göra en kompis till min långhåriga Gandalf!! Kul och tack!!:) Maria

  SvaraRadera
 8. Tack för uppmuntrande ord om min lilla Harry (som förresten får komma hem idag... :D)!

  tack också för det lilla "tekniska tillägget" till detta inlägg. Set var speciellt intressant att höra hur du hade gjort morrhåren.

  Kram tebax

  SvaraRadera
 9. Ååååh! Vad söta!
  Och det där med svansarna ihop är ju pricken över i !!

  SvaraRadera
 10. Gillar de söta små katterna :)

  SvaraRadera
 11. Helt bedårande! Vilket jättejobb du har gjort, och fint blev det!
  Ha en fin helg,
  Susanne

  SvaraRadera
 12. Svar: Tack :) Och vad kul att det "smittade" av sig. Måste säga att du gjorde ett urbra köp! :) Flätstickorna var VÄLDIGT praktiska att använda. Och med hjälp av den här instruktionsvideon, så gick det ännu lättare:

  http://www.garnstudio.com/lang/se/video.php?id=19&sort=2&thumbnails=on&undercategoryid=3&page=1

  Och dina katter är ju hur söta som helst. De ser så välgjorda ut! Man blir alltid så inspirerad när man tittar in hit :)

  Hoppas du har en mysig helg därborta.
  /LadyNight

  SvaraRadera
 13. helt underbara! fin blogg du har. hoppas du haft/ har en bra helg!

  SvaraRadera
 14. Dom är verkligen jättefina! :) Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 16. Underbart söta katter! Eftersom jag är en kattälskare av rang, men tyvärr inte får lov att ha djur i mitt studentrum, har jag länge försökt få till en virkad katt med den rätta "kattiga" känslan. Dina är ju helt fantastiska!

  Kram ♥

  SvaraRadera
 17. Snygga! Det var faktiskt från Pim och Pom som jag fick idén att jag måste göra en katt. Jag virkade ju två katter, och gav dem till svärmor. Och hos henne står de precis som dina med svansarna :)

  Kul att se att de mönster jag delar med mig av används, annars vore det bra trist att göra mönster :P

  SvaraRadera
 18. Vad mycket roligt du virkar. Kul att du vill vara med i min utlottning. Lycka till !! // Eva

  SvaraRadera
 19. These are adorable! I'm in love with Pim and Pom!

  SvaraRadera
 20. Åh, vad underbara dessa var! Blir genast sugen att virka några egna!

  Vad roligt att du hittade in till min blogg och är med i min utlottning! Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 21. hej komm in på din sida för jag sökte på pim och pom, har en fråga du säljer inte det du har gjort????? M.V.H Anna

  SvaraRadera
 22. Hej Anna!

  Eftersom Pim & Pom är virkade efter mönster och idé av Crochetra (som finns länkad till i inlägget ovan) så säljer jag dem inte. Vänd dig till Crochetra och hör om du får köpa just en sådan katt direkt av henne i så fall.
  I något fall har jag virkat mot ersättning för materialutlägg, och i ett annat fall virkar jag som en del i ett byte, dvs jag och mottagaren tillverkar båda något och sen byter vi!

  Jag har funderat på försäljning av mina egna påhittade och uppvirkade figurer, men det har än så länge inte blivit aktuellt. När, och om, det blir det så kommer jag berätta det på bloggen. Så länge nöjer jag mig med en och annat Give Away, så kom gärna och hälsa på i Pysselstugan fler gånger =)

  Ha det riktigt gott!
  Nettan

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥