söndag 28 augusti 2011

Vridbar

Åter från tystnaden... Det var fasligt vad tiden rann iväg när jobbet startade, det var ju inte meningen att göra en bloggpaus för det! Massor har hänt de här två veckorna, men tyvärr har det inte varit särskilt intressant ur pysselbloggsperspektiv så det lämnar vi där hän.

Ikväll tänkte jag visa den lilla japanskan som for till härliga Hedvig för ett tag sen, som mitt bidrag till henne i vårt lilla spontana hantverksbyte som hade sitt ursprung i den PIF som dök upp i våras. Av Hedvig fick jag den underbara grytlappen "Ska bara" som jag visat tidigare.
Här är hon!


Designen är ursprungligen från Mia Bengtsson och hennes underbara japanskor som jag gjort flera av. Kroppen till dockan är helt enligt mönstret i boken "Virka roliga amigurumis". Men sen har jag  lagt till några egna saker. Ärmar innehållandes armar till att börja med. Håret är längre, det räcker en bit nedanför nacken och hänger fritt vid kinderna. Och så huvudet. Det är större än på Mias dockor, med en annan form.
Jag hittade inspiration lite här och där och fick idén att försöka göra ett vridbart huvud, och det blev ett himlans "försöka-repa upp-försöka igen" men till slut fick jag ändå till det så att hon kan vrida huvudet i sid-led.


Jag försökte mig också på att brodera lite mer avancerade blommor på hennes kimono än på de övriga, och på det stora hela blev jag nöjd   =)
Dockan är virkad i Svarta fårets Tilda, förutom huvud och armar som är virkade i bomullsgarnet Lima, med nål 2,5. En annan dag ska jag lägga till lite mönsterlänkar från de platser där jag hittade kunskap att göra huvudet, men ikväll får vi stanna här.

Må den kommande veckan bjuda på nåt riktigt gott till er alla ♥


4 kommentarer:

 1. Jättesöt liten figur. Blommorna var fina som du broderat, jag håller mig fortfarande till att smycka mina figurer med brats, men blev inspirerad av att brodera istället nu.

  Cattis

  SvaraRadera
 2. Hon är sååå fin och sitter nu uppe på vår TV och blickar ut över hela vardagsrummet! <3
  (Och teckningen hänger på kylskåpet...) :)

  SvaraRadera
 3. Vilka jättefina grejer du virkar!

  Jag försökte mig på en sån där japansk dam för ett tag sen, men fick inte till den. Funderar på att göra en till då jag har virkat mycket mera nu än då.

  Din version var i alla fall mycket stilig :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin liten japanska du virkat, hon är så söt.

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥