söndag 7 augusti 2011

Sista semesterhelgen...

Idag har det regnat, från morgon ända tills nu, snart kväll. Det började som ett litet försiktigt nästan mysigt sommarregn, som smattrade lite lätt mot altantaket. Det avslutades som ett monsunregn, med forsande floder på gatan utanför. Så plötsligt tvärstopp. Inte en droppe från ovan. Som om någon stängde av kranen?

Nu ljusnar himlen. Kanske inte gummistövlar till jobbet imorgon ändå?
För jobb är det imorgon. Sista semesterhelgen är snart över. Vemod.

Vi avslutade semestern på samma plats och på samma sätt som förra året. Sjötorp vid Vänern. Vilken pärla!


Göta kanalsimmet var anledningen, och vi kom tidigt och stannade till sent. Det var underbart väder, och när det var dax att åka hem frågade min lilla konstnär om vi inte kunde flytta dit på riktigt nån gång...


Precis som förra året landade vi först i boden med garn, och precis som förra året var vi absolut tvungna att handla där. Skillnaden i år var att vi faktiskt handlade båda två! Konstnären ska nämligen sticka sig ännu en halsduk, har hon bestämt. Silver Soft är hennes nystan.


Jag hittade till min stora lycka mer av det garn som jag använder till min dominostickade sjal. Det nystan jag har (som är köpt på rea) går mot sitt slut, och jag konstaterade nyligen att det på nätet kostar dyrt... Här fanns det till ett mycket bättre pris, så därför köpte jag även ett blått nystan, som ska användas till kanten på sjalen tänker jag mig!

Sjalen är fortfarande min bilstickning nr 1 eftersom jag bara stickar på, en ruta i taget, utan att behöva fundera så mycket. Så här ser den ut precis exakt idag.


En bra bit kvar alltså, men nu blir raderna kortare och går betydligt fortare.

Jag har fortfarande en hel hög med UFO ligger, och flera WIP som sakta men säkert närmar sig montering. Men nu har jag hela sommaren samlat så mycket inspiration och fått så många nya idéer att jag snart bara måste få lätta på trycket lite! Stor risk för explosion annars!

Vi har haft en bra semester i stugan, på alla sätt och vis. Fast liiiite till hade ju inte direkt varit skadligt heller  =)


Nåväl, än är det bara början av augusti. Vattnet är varmt. Konstnären vill bada. Passa på och njut  ♥

7 kommentarer:

 1. Sista helgen på semestern är jobbig, riktigt ångestframkallande men efter första dagen är man inne i ekorrhjulet igen. Sjalen blir jättefin!

  SvaraRadera
 2. Vilken spännande stickning! Ser fram emot fortsatta uppdateringar på den! :)

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk stickning, jag blir alltid sticksugen i augusti, konstigt nog....får nog skaffa mig lite garn.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Sjalen blir läcker...men oh vilket tålamod du har. Jag vågar inte börja på större saker ännu för jag antar att jag ledsnar och så blir det liggande jätte jätte länge....
  ja fy för sista semesterhelgen...min kommer nästa helg och jag gruvar mig redan.....

  SvaraRadera
 5. Här lyser flitens lampa får jag säga. En så helt underbar sjal och fina väskor också..

  Kram maidi

  SvaraRadera
 6. Otroligt fin sjal.
  Den 20 Aug börjar pyssel stafetten och jag hoppas att du fortfarande har lust att vara med. För mer info, besök min blogg:
  http://sniffarskonhet.blogspot.com/2011/08/pyssel-stafetten-jonna-d-gladjer-sig.html
  Detta blir skoj!
  //jonna d

  SvaraRadera
 7. Ett enormt stort tack för mina japanskor, både den virkade och den ritade! De är alldeles underbart fina båda två! Tack, tack, tack!!! :D

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥