fredag 14 januari 2011

Småpyssel

Jag har köpt årets första tulpanbukett......... Den är åhhh såååå häääärlig!!!


Jag erkänner; jag är helt och fullt beroende av tulpaner och njuter hejdlöst hela perioden de finns. Ändå har jag inte en enda i trädgården. Hmm. Det behöver jag ändra på.

Första veckan efter en längre ledighet är liiiiite tuff, tycker jag. Inte bara för att man måste gå och lägga sig i tid på kvällen för att man måste gå upp när klockan ringer på morgonen, utan för att det gör lite ont att gå över från ledighetstempo till vardagstempo över huvud taget igen...

Så jag känner mig lite tröttare ikväll än normalt en fredag. Nåväl.
Jag har bestämt mig för att bejaka känslan, och inte göra mer än sitta här framför datorn en stund nu och sen förflytta mig till soffan en stund, och jag tänker börja tjuväta lördagsgodis också. Det hjälper till att de övriga som är hemma är i ungefär samma tillstånd som jag. =)

Därför har det inte blivit massor av pyssel gjort den senaste tiden heller, men ändå något varje dag. Jag har två större saker som pågår, mer om dessa senare. Idag blir det "bara" visning av SmåPyssel... Little Things... "Jag-vill-virka-nåt-innan-jag-somnar-saker"...

Först en beställning, till en Liten Vän. Hon hade en särskild Pokemon hon ville ha, Castform tror jag den heter, och hon ville bestämma färger på den helt själv. Det fick hon förstås.

Castform!!


Den (han? hon? äsch!) ser ut som små droppar som sitter ihop. Ursäkta de mycket mörka bilderna, men jag var väldigt förtjust i mitt lilla brinnande ljus just den kvällen =)  Castform är helt virkad på fri hand i Svarta fårets Tilda, men mönster skrev jag inte ner. Men som ni ser är det inga komplicerade former på den.


En kväll pillrade jag ihop en liten fjäril alldeles innan sovdags (omedveten längtan efter vår???), från min högt skattade julklappsbok 100 blommor att sticka och virka . Den passade ihop med Castform, men får stanna hemma när ha..hon...den... flyttar. Jag har en vag idé som inbegriper fjärilar känner jag. Fler fjärilar. Jag lyckades även låta bli att elda upp fjärilen, även om det var nära i mellan åt.


Så uppstod väldigt plötsligt behovet av en liten lycko-amulett att ge bort idag kl 16, så igårkväll/natt gjorde jag en sån, och blev så förtjust i själva konceptet att jag inser att jag måste göra många fler att ge bort vid särskilda tillfällen.


För just den här mottagaren passade en lite mer diskret Good Luck Charm, därför blev den svart. Fyrklövern på framsidan är en variation på treklövern som finns i boken ovan. På baksidan broderade jag i all hast ett litet meddelande, men eftersom jag inte alls - ALLS - är duktig på broderier kommer jag göra om denna senare.


Den är väldigt enkel, två runda sidor hopvirkade med en baklängeskant (vad hette den nu igen? Någon?), lite stoppning inuti och en virkad snodd att hänga den i. För att göra den till en riktigt verksam amulett finns också inuti tio stycken små lappar där det står "Lycka till" på tio olika språk.

Nu ska jag kika runt lite vad alla ni andra haft för er senaste tiden, och sen övergår jag till soff-och-godis-läge! Ha en riktigt härlig helg! ♥

12 kommentarer:

 1. Hi:-)
  Beautiful crocheting and also funny:-)I like the butterfly most.It really calls Spring closer and closer,also the tulips,which I recently been given by my husband as well,though it's a pity-they cannot stay alive in a vase longer...
  Best Regards-HalinaDK-

  SvaraRadera
 2. Oh, vad söt! :D
  Roligt att du vill vara med och tävla! Hoppas du fortsätter kika in. :)

  SvaraRadera
 3. Jag håller med om tulpaner, köpte hem första buketten idag. Visade Castform för min 6-åring, han gillade den mycket och undrade varför hans mamma inte hade gjort någon åt honom. Bra betyg till dig - mer att göra till mig!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Inte hunnit pyssla så mycket??? Det var ju hur mycket pyssel som helst i ett enda inlägg... :) Vad söt den lilla Pokemon-figuren blev. Och lyckoamuletterna var ju en riktig hi! :)

  Tack för fina och uppmuntrande ord om min klänning också, det kan behövas just nu...

  Ha nu en riktigt fin helg!
  Kram <3

  SvaraRadera
 5. Håller med Hedvig... att hinna så många fina saker på en vecka är väl inte lite :-) Jättefina saker du har gjort!

  SvaraRadera
 6. Vilken gullig Good luck charm. Vad smart att sy in lappar med meddelande på :)Och boken "100 blommor att sticka och virka" är helt fenomenal!

  SvaraRadera
 7. Visst är det härligt med tulpaner,man får lite vårkänslor.Vilken fin ide med lyckoamuletter, jättefina.

  SvaraRadera
 8. Vad härligt med massa tulpaner!! Nu blir jag oxå sugen att handla blommor! Vilka fina saker du virkat och härlig blogg!
  Hälsningar Musqot

  SvaraRadera
 9. Svar: Weiii, skoj att du är med! Om du mailar mig din adress och lägger upp "Pay it forward" på din blogg, så kommer det någon gång under 2011 dimpa ner något handgjort i din brevlåda :)

  Och himla kul att jag kunde inspirera till boken, vad glad jag blir att inlägget var till nytta.

  SvaraRadera
 10. Svar: De var jättefina! :D

  SvaraRadera
 11. Oj, skulle inte stå "svar" där >.< Jaja, de var hutsomhelst superfina! :)

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥