fredag 21 januari 2011

Hallå alla vänner!


Nu stundar en härlig period på året för mig, fylld med saker jag tycker om! Dessutom har jag flera saker att fira här i Bloggland, och nu känns det som en bra idé att slå ihop dessa två faktum!

Förutom att pyssla älskar jag böcker. Om inte allt för länge är det BoKReA. Sen jag var liten har det varit som julafton-igen... Min kusin och jag tog bussen till stan, och vandrade en hel dag mellan de olika rea-ställena och gjorde fynd efter fynd. Musse Piggs Glada Kokbok inhandlades 1979 och den är fortfarande en av mina mest använda i den kategorin. Funkar utmärkt när man vill att även små barn ska tycka mat är roligt!
Selma Lagerlöf skulle jag kunna skriva inlägg efter inlägg om, och någon av hennes alla underbara böcker brukar finnas med på rean. En annan favorit är - naturligtvis - Astrid Lindgren, och en av mina "bästa-Astrid-vänner" är Pippi Långstrump. Därför ska jag snart ta och virka mig en egen Pippi. Mönster på en jätte fin sån finns hos Sunna på Sunnasblogg, gå och kika där...

Vart vill jag nu komma med det? Jo, Pippi har världens bästa födelsedagskalas enligt min mening; man äter gott och har roligt och ger varandra presenter och har ännu mera roligt! Och eftersom det snart är min födelsedag och jag fortfarande (så gammal jag är) älskar att fylla år - för det betyder att jag fått vara med ett år till här på jorden, och det är jag väldigt tacksam för - så vill jag också ge bort lite presenter!
Återkommer till det...

Sen kommer Alla Hjärtans Dag. En mycket härlig dag tycker jag, som vi brukar ta chansen att fira lite hemma med tårta eller annat gott, och vi ger varandra egna hemmagjorda kort som värmer i hjärtat resten av året. Kan hända att det dyker upp nån riktigt god choklad också =)
Det måste vi också återkomma till...

Mera att fröjdas åt den här perioden? Alla tulpaner!!! Men om ni varit här tidigare vet ni redan det. Jag kommer göra så gott jag kan för att frossa i tulpaner. Ni kan räkna med att det alltid står en bukett hemma i köket, oavsett om jag visar den här eller inte.
Återkommer till det också...

Så har bloggen med råge hunnit fylla 1 år. Det gjorde den i höstas...
Så tänkte jag fira när jag nådde 10 000 besök, men till min stora glädje tickade besöksvisaren på så in i norden, så jag hann inte riktigt med...
Så tänkte jag fira antalet besökare, men där hann jag inte heller med...
Så nu tänkte jag helt enkelt fira att jag har en blogg, som jätte många har besökt, och jag hoppas ni vill fortsätta besöka och gärna fortsätter med alla era underbara kommentarer som sätter ett leende i mitt ansikte varje gång jag läser!!
Återkommer här också....

Men först; jag känner att jag inte fyllt min kvot på förra inlägget ang Pay If Forward. Och jag känner att jag vill göra rätt för mig här   =)
Inte tänker jag tvinga någon att göra nåt man inte vill/hinner/orkar heller, så därför bestämmer jag så här;
- Jessica; du kommenterade och ville vara med. Självklart dyker det under året upp nåt - än så länge hemligt hemmatillverkat - hos dig! Lycka till själv!
- Hedvig, du svarade men jag vet inte om du ville starta en egen PIF. Men nu bestämmer jag att det inte spelar nån roll. Det kommer under året nåt hemligt hemmafixat till dig också, om du mailar mig din adress =)
- Ja, sen har jag tre kvar... Så då blir det så här:

De tre första som kommenterar detta inlägg
kommer få varsin Good Luck Charm,
med valfritt tema och i valfri färg.
Ni får själva välja om det ska handla om
lycka, kärlek, hälsa eller ... ja, vad ni känner
att ni behöver lite extra fokus på.
Och så i favvo-färgen!


I övrigt önskar jag alla en härlig helg, och jag återkommer framöver i ovanstående ämnen och hoppas ni vill vara med och leka då    =)     Må bäst ♥

12 kommentarer:

 1. Visst finns det mycket att glädja sig åt och att fira! Jag älskar också tulpaner och har, precis som du, en bukett på köksbordet så länge de finns att få tag på. Pippi-kalas kanske man skulle ha någon gång - och ge något litet till dem som kommer på kalaset också. Tack för idén!
  Grattis till så många besökare och till att du har en sådan mysig blogg. God fortsättning och trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Pippis-kalas var jag avundsjuk på när jag var "liten" och önskade att jag kunde få ha, där både vuxna och barn lekte tillsammans och åt en massa onyttigt, korv och godis blandat *ler*.

  Grattis från mig med, att du fått så många besökare. Det är du värd för oj vilken inspiration du bjuder på.

  Varma hälsningar, Erika

  SvaraRadera
 3. Grattis till så många besökare! Vad roligt!

  SvaraRadera
 4. Klart man kan ha härliga födelsdagskalas hur gammal man än är. Fira att man lever, och att men har levt och även att man hade den lyckan att födas till just den man är.

  SvaraRadera
 5. Härligt att du sprider lite glädje i dessa ganska kalla tider :-) Visst finns det mycket att glädjas över!

  SvaraRadera
 6. Det var väldigt vad mycket du har att fira, roligt skall det bli att se hur du gör!

  SvaraRadera
 7. Grattis till alla besökarna på din blogg. Nu blev jag sugen på att köpa tulpaner, det får bli en runda till torget imorgon.

  SvaraRadera
 8. Svar: Åh, tack så mycket! :D Jag hoppas att jag får se bilder på dina figurer om du bestämmer dig för att börja igen så kan jag jag få lite inspiration av dig! :)

  SvaraRadera
 9. Hej på dej!

  Här har jag inte landat förut. Hälsade precis på Maria och klickade vidare. Gillade det jag mötte. På gensyn! Ingela från Åhus

  SvaraRadera
 10. Oj men tack! :) Jag tänkte inte på att det var det inlägget jag kommenterade under... Jag mailar min adress och om du gör detsamma kan det nog komma att dimpa ner något hemgjort i din brevlåda också... :)

  Har för övrigt helt missat detta inlägg. Såg det först idag, flera dagar efter att du la upp det... konstigt... antingen nåt knas med min läsarlista eller bara jag som är allmänt förvirrad. Eller både och... :)

  Ha nu en riktigt bra söndag och grattis till alla besökare!

  Kram <3

  SvaraRadera
 11. Hej igen!
  Du undrade var jag hittar tidningarna. Pressbyrån vid järnvägsstationen här i Kalmar har faktiskt ett bra utbud, det är där jag handlar. Jag vet inte om du har någor sådant försäljningsställe i din närhet? Magnoliatidningen kan man prenumerera på, via Magnolias hemsida: www.magnolia.nu.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. På din kattfråga: Sphynxarna är pratiga men inte i närheten av siameser =) Kram på dig Nettan!

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥