fredag 19 november 2010

Utmaning och uppdatering

Oj, nu gick veckorna så där fort igen... Minsann, bara några veckor kvar till jul... hur ska jag nu hinna virka allt jag hade tänkt lägga i klapparna? Nåväl, det får väl bli "spontan-presenter" en del av det. Kan väl också vara roligt att både ge och få?!

För några veckor sen fick jag ett par utmaningar som jag inte hunnit ta tag i, men nu kommer den första! Det är söta Sara från Saras virkgömma som skickat mig den. Surfa dit och kika, jag har just varit där och tittat på hennes första figur till julens nya krubba!

1. What is your favorite word?
Harmoni

2. What is your least favorite word?
Måste

3. What turns you on creatively, spiritually and emotionally?
Färg... oavsett om det är i naturen, på ett bokomslag, ett garnnystan, pennor, en tavla, en tröja, någons ögon...

4. What turns you off?
Stress och sömnbrist

5. What is your favorite curse word?
Åh, jag försöker verkligen låta bli att slänga mig med såna, och istället brukar det bli ungefär "aj som attans!!!!" eller "men hur i hela fridens himla sakers oförståeliga tillstånd..."

6. What sound or noice do you love?
Vind genom löven på träden, vågor mot en stenig strand, när mina barn säger "mamma", när min katt spinner bredvid min kudde tidigt om morgonen.

7. What sound or noice do you hate?
Tandgnissel... verkligen!! Jag ryser bara jag tänker på det.

8. What proffession other than your own would you like to attempt?
Trädgårdsmästare

9. What proffession would you not like to do?
Tandläkare. Jag beundrar dem, men skulle själv aldrig kunna...

10. If heaven exist, what would you like to hear God say, when you arrive at the Pearly Gate?
Välkommen! Det är många här som väntar på att få träffa dig igen...

Japp, det var en bit av mig igen. Utan att ha en susning om vilka som utmanats tidigare skickar jag nu vidare till några härliga bloggare bland alla er härliga bloggare där ute. Låt er utmanas om ni vill =)

Så lite pyssel på slutet. Jag har pysslat, även om det inte verkar så på det här inlägget =)
Tyvärr inte fullt så mycket som jag skulle ha önskat, och jag inriktar mig just nu på att försöka göra färdigt alla mina UFO:n, men det går inte så bra. Kanske vore en idé att göra klart en i taget istället för som nu lite på alla samtidigt...

Jag har också gjort något helt nytt, nämligen varit på kurs i kransbindning under en mycket glad och trevlig kväll med ett gäng härliga tjejer. Till min stora stolthet är jag i år först i kvarteret med krans på ytterdörren =D

Kransen har gran, tall, idegran och enris samt lite lingonris i sig, förutom dekorationer, och är fylld runt om!

Jo, ett UFO är faktiskt färdigställt och överlämnat. En scarf som jag jobbat på ett tag blev till slut klar, och min lilla konstnär modellade på en bild. Mönstret kommer från fruAlbertssons, där man blir inspirerad i oändlighet kan jag lova.

Önskar er alla en härlig helg ♥

10 kommentarer:

 1. Så fin scarfen blev! O jag e också så himla sugen på att göra en julkrans nu...! Kram, o trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att få se dina svar på frågorna i utmaningen! Man lär sig lite om sina bloggvänner på det viset! Har också samma problem som du med julklapparna, hade tänkt hinna så mycket, men det blir nog inte så. Jättefin scarf! Måste nog härmas...

  SvaraRadera
 3. Kul att få vet a lite mer om dig genom dina svar =)
  Härligt med egen krans på dörren! Vad duktig du är som julpysslar.....Själv är jag inte riktigt lagd åt julpysselhållet....tyvärr!

  Läcker halsduk! Vilket jobb!
  Är själv ute efter något liknande så denna ska jag titta närmare på! Tack för tipset! =)

  SvaraRadera
 4. Tack för utmaningen! Har dock redan gjort den (se längre bak i min blogg). Roligt att läsa dina svar dock, alltid kul att få veta lite mer om vem det är som döljer sig bakom en blogg! :)

  Vilken otroligt söt krans! Är de svåra att göra? Man blir ju lite sugen, men allt som har med växter att göra verkar så svårt...

  Jättesnygg scarf också! Har spanat på det där mönstret själv, men det får bli en senare historia.

  Ha en riktigt bra helg!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Oj vilken vacker krans! Ska göra en själv nästa helg har jag tänkt :) Så man börjar få lite julstämning :D

  SvaraRadera
 6. Tack för det informativa inlägget! Låter ju inte allt för svårt, kanske ska ge mig på det nån gång när jag samlat tillräckligt med mod... :) Minnet sitter dock i av alla misslyckade midsommarkransar som gjorts med ungefär samma teknik. :O

  Ha en bra måndag!
  Kram/Hedvig

  SvaraRadera
 7. Hej, vilken jättefin krans, jag hänger en virkad strumpa och ett hjärtan på dörren, eftersom jag inte tål gran eller tall. Även om den hänger på ytterdörren så stinker det då så mycket i trapphuset att jag får hosta ihjäl mig. Men din var jättefin.
  Så snälla ord du säger om min blogg, så glad jag blir!
  Scarfen är superfin, visst har du virkat den i Himalayan Mercan? jag har det garnet hemma nämligen, och jag virkade en till syrran i det garnet men med lila färgställning.
  Virka dig en sjal nu då till din kalla kontorsrygg ;-)
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 8. hallå!! tack för fina kommentarer, jag antar ju utmaninegn förstås. Ska jag också skicka vidare? eller hur funkar det?? Förresten fin dörrkrans!! Jag köpte mina i år superfina men det är roligare att göra själv.
  :) Maria

  SvaraRadera
 9. Hej där !! Nu har nog alla haft den där utmaningen som du också svarat på. Vilken jättefin dörrkrans du gjort !! Det blir extra fint när man blandar olika sorters kvistar. Roligt att gå på sådana kurser. Ha det gott !! // Eva

  SvaraRadera
 10. Åh vilken fin krans, nu blev jag väldigt sugen på att göra en jag med =D

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥