onsdag 15 september 2010

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

... men då får man försöka göra det bästa av situationen!
Det kom en snuva, med väldig hosta, och tänk... att man kan hosta sig till ett ryggskott....

Nåväl.

Det blev mycket virktid, för det - och lyssna på ljudbok - är det enda jag dugt till de senaste dagarna. Här är resultatet;


Min halsduk blev färdig. Den består av 8 rutor och en kant runt om som tog en evighet. Mönstret hittade jag på nätet, men just nu har jag tappat bort det. Hojta till om någon är särdeles intresserad så ska jag ta mig i kragen och leta vidare! Jag var lite tveksam under tillkomsten av den, men under kantvarvet föll hela mönstret på plats. Titta bara!


Det lilla lurviga marsvinet Ludde blev klar. Han är virkad på fri hand, och kom till därför att jag hittade ett garn som direkt födde en idé om ett lurvigt marsvin =)

 
Han älskar sallad och morötter (i virkad form) samt Konstnärens frukost-choklad-kulor. De fann för övrigt varandra omedelbart, och han bor nu på hennes hylla tillsammans med alla andra amisar...Konstnärens nya höst-tröja påbörjades. Det garnet är samma som Luddes garn, fast i andra färger, och ljuvligt mjukt och gosigt. Jag har inget mönster, virkar bara på i nästan raka stycken och tar mått efter vägen mot en annan av hennes tröjor. Fast först gjorde jag en såååååå härlig dekoration, som passar just henne så bra, som ska sitta på den färdiga tröjan. Mönstret till dekorationen hittade jag här hos Yarn Pixie.  Tröjan är inget att se ännu, men här är en tjuvkik på garnet med dekoration =)


Dancer, beställningsdockan, påbörjades. Hon är speciell, lyssnar och dansar endast till cyber-goth (om det säger er något... det är inte min musik, men klädstilen är fantastiskt rolig att försöka virka =D ). Hittills har ett par ben och en underkropp kommit till...


Det stora muffliga svarta där nere är ett par stövlar med myyyyyycket päls på. Tur jag tränade på dockan i föregående inlägg innan....


Jag försöker formvirka, inspirerad av Suadda och alla ni andra fantastiska virkare där ute, och även om hon är slank, min dansös, så har hon lite former ändå...


... till och med en liten rumpa =)
Den kommer dock inte synas jätte mycket senare, men jag vet ju ändå att den finns där =D  Beställaren är nöjd så här långt.

Dessutom.... 
har jag blivit plötsligt och oväntat inspirerad igen (jajamensan, så det flög fjärilar i magen-inspirerad!) till nya "runda rutor", men mer än så säger jag inte just nu för jag provar mig fram och är bara inte just DÄR än...
Ni kan dock känna er säkra på att när jag har något att visa så dyker det upp här =D
Jag stickar också vidare på Konstnärens självblommiga halsduk (men det är liiiite tråkigt att sticka tycker jag ... så det går lite l å n g s a m t...)

Såja.

Imorgon ska jag gå och jobba igen. Jag är åter i skick att göra någon nytta, förutom i virkliga sammanhang. Önskar er alla en fortsatt härlig vecka, och måste ni hosta eller nysa så gör det försiktigt!!

Nedtecknat något senare...
Jag letar förtvivlat efter mönstret till halsduken, men jag hittar inte tillbaka!! Så länge får det bli så här i stället; jag skrev ut mönstret när jag skulle börja och den filen har jag kvar. Om du vill ha mönstret - meddela till vilken mailadress så skickar jag filen! Mönstret är på engelska och sparat som en word-fil.

13 kommentarer:

 1. Oj, vilken fin halsduk! Avis, lite...:-) Hittar du mönstret så får du länka sen, så kan man lägga det i kön också! Sött marsvin du gjort oxå

  SvaraRadera
 2. Fiff; det är avgjort! Jag ska leta reda på det =)

  SvaraRadera
 3. Jättefin halsduk! Gulligt marsvin också!

  SvaraRadera
 4. Wow! Vad mycket du har hunnit göra!
  Jättefina saker! Tack för tipset på dekorationen. Skall kolla upp den och kanske blir en till ena busungens hål på byxan.

  Dockan ser ut att bli helt fantastisk. Härliga färger! Jag har redan ångrat att jag började med grå nyanser på min "robot"....jag som älskar glada färger.
  Oh"! Jaa! Tycker också det är kul att fantisera ihop kläder och former och sedan försöka knåpa ihop dem. Och dina ser helt fantastiska ut ;) Fräcka stövlar!....och varma dessutom ;)

  Önskar dig en trevlig arbetsdag fri från förkyling och ryggskott! =)

  SvaraRadera
 5. Vilken hemsk förkylning du haft, bra du mår bättre. Halsduken blev jättefin, marsvinet blir man nästan förälskad i.... så söt och ser så levande ut.

  SvaraRadera
 6. Ludde är en riktig sötnos! Och dockan ser jättefin ut, riktigt härliga färger, blir nog en riktig tuffing :-)

  SvaraRadera
 7. Jätteläcker halsduk! Och marsvinet är så sött, så man blir alldeles "kär". Spännande med dansdockan.
  Skönt att du mår bra igen. Ha det gott med jobb och virkning och annat.
  Maria

  SvaraRadera
 8. Vilka fina saker! Marsvinet ser nästan verkligt ut! Inte är det roligt med ryggskott, jag har det ibland jag också. Men då får man virka lite och det är ju roligt!

  SvaraRadera
 9. Tack för tipsen för färginslag i allt det grå!....kanske blir något sånt. =)
  Förresten! Har du sett Jannas fina bebis?
  http://garngalning.blogspot.com/
  Där kan "våra rumpor" slänga sig i väggen! =)
  Snacka om formvirkning alltså!
  Man kan ju undra hur många gånger mönsterskaparen fick repa upp innan hon var nöjd....och dessutom fått ned mönstret i sin helhet. ;)

  SvaraRadera
 10. va häftig med denna docka du är helt fantastisk jag har kolla på dina äldre inlägg och jag blir väldigt inspirerad tack för inspiration kul att du tar dig tålamod att göra så fina saker ha det bra

  SvaraRadera
 11. Vad du kan! Gillar alla dina figurer och djur!
  :)

  SvaraRadera
 12. Vilken trevlig blogg! Den måste jag följa. :) Är alldeles nybörjare på det här med bloggeri så jag håller på att orientera mig i denna världen... Väldigt fina saker du gör hur som helst!

  SvaraRadera
 13. Hej! sitter och surfar runt lite och klockan är snart halv 1 (på natten alltså). Tiden går fort när man har kul. Mycket fina saker du gör, man blir inspirerad. Ska titta runt lite till innan jag lägger mig.
  God natt:)

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥