lördag 11 september 2010

Lördagsmys

Kikar bara in här en kort stund ikväll, för vi har lördagsmys i soffan =)

Tänkte bara visa det senaste färdiga projektet här i stugan, för nu är det höst och det börjar redan märkas att pysseltiden ökar jämfört med i somras. Vår lilla konstnär önskade sig genast en egen docka från Mia Bengtssons senaste bok, Virka roliga amigurumis, och efter att ett härligt polkagris-randigt paket damp ner i brevlådan med ett par nystan Stardust XL så blev hon äntligen klar! Tack Mia!


Här är Mona, i färger och med dekorationer som Konstnären själv har bestämt. Mona liknar faktiskt Konstnären väldigt mycket till utseendet, precis hennes klädstil och färger och samma ostyriga långa hår =D

För det var inte helt enkelt, tyckte jag, nu första gången jag skulle göra en peruk i långhårigt garn. Tror håret tog nästan lika lång tid som resten av dockan att få som jag ville.... Och nu har jag en ny beställning på en docka med "riktigt" hår, så det är bara att träna vidare!

Nu så, dax att återvända till soffan och den virkning som ligger där. Vänta förresten, det ligger tre där och väntar.... hmm, som vanligt alltså... en halsduk till mig, en halsduk till Konstnären och ett marsvin blev väldigt oväntat till också. Sen ska jag börja på den beställda dockan!

Önskar er alla en fortsatt härlig lördagkväll! ♥

7 kommentarer:

 1. Så fin! Själv håller jag på med en två-tre stycken som jag måste fylla , göra mun och ögon m.m. men det artar sig och som nybörjare tycker jag fortfarande det är jätte roligt!
  :)

  SvaraRadera
 2. håret blev supersnyggt!! Trevligt lördagsmys =)

  SvaraRadera
 3. Sä fin! Håret blev underbart! Så blankt! Ser så verkligt ut med den typen av garn. Förstår att det måste vara rätt trassligt att jobba med....hm..har själv inte haft modet att försöka med den typen av peruk.
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 4. Vad fin och färgglad hon blev :) Håret ser jättemysigt ut. Själv har jag inte vågat mig på att virka med det hårgarnet än, fastän jag har två nystan hemma :P

  Hoppas din helg fortsätter i samma trevliga anda!

  /LadyNight
  http://pysselstund.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Hon blev ju jättefin! Jag är nästan klar med en sån docka, har bara håret att sy fast nu! Ska ge bort den i present till en liten tjej som önskat sig en sån. Håller med om att håret tar nästan lika lång tid som resten av dockan! Men visst blir det fint!

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥