lördag 14 februari 2015

Farmors sockor!

Under hela min uppväxt har jag blivit bortskämt med hemstickat, hemsytt och hembroderat. Sockor och vantar fanns det aldrig brist på till exempel, min farmor skickade ständigt nya.
När jag själv blev mamma stickade hon små tröjor, vantar och sockor till sonen så ofta att han nästan inte hann använda dem alla.

I år är det 14 år sen min lilla farmor fick änglavingar och for vidare på nya äventyr, men jag har fortfarande två par vantar och två par sockor kvar av det stora förrådet efter henne. Dem vårdar jag ömt och sliter bara på vid väldigt speciella tillfällen.

Så i höstas i ett inlägg på Hemslöjdens blogg Handarbetaren fick jag plötsligt se farmors speciella sockor! Fiskarsockor minsann! Med mönster och allt!! Här finns det.

I helgen fick mamma mitt första par fiskarsockor, och de passade precis (så klart, sockan är ju gjord för att passa alla =)). Se så fin hon blev!


Sockorna är stickade i Järbos Lady, 100 % akryl (mamma är nämligen allergisk mot ull - ve och fasa!!) med strumpstickor nr 4. Färgen är egentligen snyggt jeansblå, och inte så där klarblå som på bilden, men det hade min mobil absolut ingen lust att försöka återge korrekt.

Nu tar jag upp traditionen med hemstickade sockor. Dessa häl-lösa tjusigt vridna varianter går ju dessutom inte att misslyckas med, passar alla fotstorlekar och slits inte ut lika fort eftersom man kan vrida dem hur som helst på foten.

Stora till alla och envar!

1 kommentar:

  1. Så sköna strumpor. Jag gillar den vridna modellen också. är inte kompis med hälar.
    Hjärtanshälsning till dig från Eva

    SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥