måndag 29 december 2014

God fortsättning till alla och envar ♥

Här sitter jag, vid köksbordet, omvärvd av doften av nybakat bröd. Mätt och belåten, varm och nöjd. Alla lussebullar är slut, julmaten likaså förutom några få skivor julskinka som snart går som pålägg när nya brödet har svalnat något. Pepparkakor finns det lite kvar av, en flaska glögg som vi strax öppnar. Jo, nån sillbit finns nog kvar också, men inte så länge till. Godis.... jo, det finns fortfarande :)

(...önskar att det vore alla förunnat att ha det lika bra och lika mycket på julen...)

Jag har valt bort bloggandet under hösten för egen del. Orken - och likaså lusten - räckte inte riktigt till blandat med allt annat som gjordes, upplevdes och ibland bara "hanns med". Så blir det ibland.

Det betyder ju inte (som vanligt) att jag slutat pyssla, virka, sticka, skriva, läsa, måla, rita.... DET har jag gjort, men inte särskilt offentligt och kanske inte riktigt i samma takt som vanligt.
Jag har varit på konsert, bio, teater och på en helkväll med Books&Dreams som var förfärligt roligt och jag släpade hem kassar med nya böcker att läsa!
Det har blivit en hel del jobba, och jag har varit ovanligt trött och hängig och DET skyller jag på mörkret som höll i sig vecka ut och vecka in utan så mycket som en glimt av solljus ens mitt på dagen.
Den senaste veckan har det dock - ur mitt perspektiv -varit fantastiskt väder! Riktigt kallt, hög blå himmel och strålande sol samt åtminstone ett snötäcke tjockt nog att dölja marken, även om det inte finns att pulsa i precis. Vi har tagit långa, långa promenader på minst 1 mil varje dag i flera dagar, och nu äntligen känner jag lite energi komma tillbaka.

Den här lille rackaren kom till sin nya ägare på juldagen. Han var en födelsedagspresent, och jag vet att han kommer trivas tillsammans med sina andra virkade kompisar i nya hemmet :)


Mönstret finns i boken Amigurumihundar av Mitsuki Hoshi, och det är en liten mops ifall någon har dålig koll på hundraser ;)

Hunden är virkad i Drops PARIS (100% bomull), färger nr 15 och 26, med virknål 3,5 mm.
En säkerhetsnos av svart plast har han, samt bruna fastsydda "nalle-ögon" från Panduro, såna som står ut lite som det ska göra på en riktig mops tydligen ;) Fyllning är vadd från en ny Ikea-kudde. Voffen fick också en egen liten filt av restgarn.

Nu så, en riktigt god fortsättning önskar jag er!
Må bäst ♥


1 kommentar:

  1. Tiden och orken kan inte räcka till allt, det är facts of life. Och mörkret var verkligen jobbigt den här hösten. Men nu har det vänt!
    Mopsen är ju supergullig! Önskar dig ett gott nytt år!

    SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥