onsdag 30 januari 2013

Gafflar och flätor och halsont

Tänka sig, här kliver jag in efter en lång och ofrivillig (men kanske välbehövlig?) bloggpaus och upptäcker att stugan haft många och fina besök under tiden! Så glad jag blev när jag kände att det måste finnas saker här ni gillar att titta på  =)

Stoooor kraaaaam på er ♥

Efter att luciatåget blev klart i mitten av december har mitt pysslande verkligen gått på sparlåga. Dels för att jag hade en hel massa andra saker att göra, och på jobbet blev det verkligen full fart, och dels för att jag samtidigt hamnade lite i en motivationssvacka. Men det blir ju så ibland. Not to worry.

Inte för att jag helt kunnat lägga virknålen ifrån mig. Nejdå. Jag har gaffelvirkat faktiskt. En sjal. En fin sjal.  =)

Jag provade gaffelvirkning för jätte länge sen, och köpte i samma veva en egen gaffel. Men sen har det inte blivit så mycket mera, förrän jag i nr 5/2012 Kreativ stickning hittade ett mönster på Möbius-sjalen. Titta så fin den blev:Garnet heter "Alina" Natural Knitting Yarn och är 100% ull (super wash). Virknålen jag virkade ihop de gafflade längderna samt kanten med var 5 mm. Att gaffelvirka längderna gick jätte fort, att virka ihop längderna gick också fort. Sen vrider man sjalen när man virkar ihop den så att kanten på den (som består av 2 varv) bara blir en sida.... hmmm... alltså förstår ni? Man börjar på ett ställe, och sen virkar man och virkar och virkar och plötsligt är man tillbaka där man började. Och då har man virkat på båda sidorna av sjalen... för det blir bara en kant när man gör en vridning. Väldigt fiffigt!

På det hela taget är detta en sjal som går fort att göra, eller tar lång tid om man bara virkar en pytte stund lite då och då.

Just idag (och igår och i förrgår) är jag lite krasslig. Orkar inte mycket. Så jag botar mig med lite stickning. Det funkar rätt bra, jag mår mycket bättre redan! En väska ska det bli. En jobbväska.


Jag tycker alltid jag har så mycket att hålla i händerna på jobbet; privatmobil, jobbmobil, kalender, penna, AT-kort, inpasseringskort... och det händer lite då och då att jag över huvud taget inte har en endaste liten ficka att stoppa något i utan försöker hålla allt i nyporna. Tanken på en liten väska har snurrat runt där inne i skallen hela vintern. Nu blir den till. En grå stickad stilig sak med flätor på.

Mönstret finns i Stickmagasin nr 10/2012. Återkommer mera om den när den är klar. Den är i tidningen ett Ipad-fodral, men hos mig blir det en väska så den ska få axelrem också. Innerfoder ska sys också.

Nu ska jag susa runt och kika lite vad alla ni andra haft för er, innan orken tryter igen.
Må bäst ♥

4 kommentarer:

 1. Hej
  vad kul att se att du kommit tillbaka. Du har gett mig jättemycket inspiration när jag började blogga för 1/2 år sedan. Så jag är ganska ny,
  Känner igen mig i dig, jag har oxå haft dåligt med lust att skapa. I huvudet har det funkat men inte att verkställa tankarna.
  Jag har aldrig gaffelvirkat men din schal är såå snygg så jag får pröva på det nån gång.
  God bättring och lycka till i fortsättningen.

  Kram Yvonne

  SvaraRadera
 2. Det var en riktigt fin sjal! Hoppas du blir piggare snart.

  SvaraRadera
 3. Kul att du är tillbaka. Gaffelvirkat har jag aldrig gjort men väskan gjorde jag i början av året till min dotters padda. Den blev riktigt fin. Funderade också på att göra den som väska till mig själv.

  SvaraRadera
 4. Välkommen tillbaka efter pausen :) Vilken härlig sjal du gjort. Tänkte med en gång att det skulle passa fint med det mönstret i form av ett sängöverkast t.ex. Hade sett riktigt tjusigt ut. Och den där väskan ser verkligen lovande ut, gillar att handtaget är en enda fläta.

  Hoppas du mår bättre snart. Vi får hålla tummarna att våren för med sig mer energi åt oss alla, så pysslandet kan fortsätta :)

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥