tisdag 26 juli 2011

Japp! UFO nr 2 klart =)

Denna är startad under en simtävlingshelg, då behovet av något invant "utan att behöva räkna" var aktuellt. Blommorna är de samma som min blommande köksgardin, fast vita. Bara vita. Jag spånade där jag satt, i en solstol. Sen började jag virka ihop dem vartefter de blev klara..... och plötsligt blidde det en väska!


Tio stycken blommor behövdes det. Sen blev det en axelrem av stolpar, med en liten blomma som dekoration på ena sidan. Sen låg den där..... och väntade.... väntade.... och väntade..... länge......eftersom den skulle ha ett foder.....som jag skulle sy på maskin tänkte jag..... hmmm.....

NU är den klar! Wiiiiiiii!!!!!!!!!!!! Med foder och allt!!!!!!!!


Titta bara! Fodret består till och med av två olika tyger (Tilda, Panduro). Ett lime-grönt som bakgrund till virkningen och ett blommigt på insidan som jag blir salig av att se  =D

Jag stortrivs med min nya väska, har använt den varje dag sen den blev klar! Perfekt som en liten sommar-väska när man bara behöver plånbok, telefon och nycklar med sig på färden.
Här visas den upp av min lilla konstnär. Hon och jag är väldigt snart lika långa (... eller korta, beroende på hur man ser på saken....) så ni ser på henne hur den hänger på mig oxå  =)


Jag jobbar vidare på UFO nr 3, samtidigt som även ett antal andra WIP oxå jobbas klart. De som inte hann bli UFO, och inte ska bli det denna sommar heller!

Önskar er en fortsatt härlig sommar, oavsett väder och vind ♥

Tillagt något senare;
Förlåt, jag har ju glömt att säga något om mönstret! Det är forfarande Japanese flowers som jag virkar, precis som tidigare i våras när gardinen började ta form. Jag hittade det via underbara Attic24, och här kan man njuta av vad hon har gjort av blommorna   =)   Mönstret finns i boken MOTIF BOOK VOL 4 - Japanese Crochet Book!

Min väska består alltså av 10 st blommor som virkas ihop i blombladens flikar under sista varvet.
Axelremmen är virkad med vartannat varv stolpar och vartannat varv fasta maskor till en, för mig, lagom längd. Blomman i axelremmen är "Julros" från boken "100 blommor att sticka & virka". Tänk på att axelbandet töjer sig lite vid användning, så gör det något kortare än "lagom" från början!


Varning utfärdas dock; dessa blommor är precis lika beroendeframkallande som African flowers....  =D

17 kommentarer:

 1. Väskan är jättefin och när man ser fodret blir man glatt överraskad av det fina tyget, supersöt väska.

  SvaraRadera
 2. Gud vad snygg!!!! /Knatten

  SvaraRadera
 3. Hittade just din blogg. Fin väska! Var har du hittat beskrivningen till dessa rundlar? De var så söta.

  SvaraRadera
 4. ååå så snygg väska du gjort. Så fräscht med vitt och det läckra fodertyget.

  SvaraRadera
 5. Men så fin, jag halkade in på din blogg igår kväll och nu är jag fast, här var ju så mycket fint så det finns knappt och den här väskan var urgullig, en sommar-gå-bort-väska!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Men åh så snygg och jag frågor också...var har du hittat beskrivningen på de där snygga rundlarna? Är det ur en gammal virkbok - för jag tycker mig känna igen dem. Men har inte virkböckerna här i norr, så jag kan inte forska på egen hand....

  SvaraRadera
 7. Jättesöt väska! Skönt att arbeta bort sina ufon... hade också tänkt mig det men så upptäckte jag insamlingen Värma liten... ja, så nu blir det lite virkat till de små bebisarna. Men det är ju tur att jag har hittat något så bra att använda mina restgarner till :)

  SvaraRadera
 8. Men ååååh vilken söt väska! :)

  SvaraRadera
 9. Den är jättejättefin! Å din blomgardin är fantastisk!!

  SvaraRadera
 10. Fin! O vad snyggt det var med det gröna som bakgrund. Fodret är supersnyggt!

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt fin, och vilket vackert foder!

  SvaraRadera
 12. Men det finns väl en beskrivning på svenska någonstans? Eller?

  SvaraRadera
 13. Fräckt ned den lilla blomman på axelremmen!

  SvaraRadera
 14. Jä'ttefin!! Sån vill jag också göra!!! Så finA blommor :O) Maria

  SvaraRadera
 15. Åh, så söt väska! Och vilket härligt foder! =)

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥