onsdag 20 april 2011

Påsklov!

Här hemma i stugan har vi påsklov för närvarande, och det är lugnt och skönt!

Vi har påskpyntat!

Min lilla konstnär och jag har vår-bökat lite i trädgården; krattat lite och rensat lite. Idag kom sop-maskinen och tog upp alla kilo-ton grus från vägen så nu ska allt som rullar på smala hjul ut.
Vi har städat på altan, pyntat lite, plockat fram alla dynor. Varje dag har vi suttit där ute, och visst är det väl ovanligt varmt för årstiden?

Penseerna är färdiga att njutas, påskliljorna slår snart ut.

Vi äter god mat och vi har prov-ätit påskgodiset, som fick godkänt, och vi fikar och står i  =)

Dock-fika med maränger och saft i dockservisen....

Virkar lite gör jag förstås.....
Just nu försöker jag "göra klart", men det är inte helt lätt för jag tror inspirationen för nya projekt ökar med varje blomknopp som slår ut just nu. Det är ett karaktärsprov ska jag säga! Hittills har jag gjort klart ett par grytlappar (de enda egentillverkade jag har faktiskt!).

Dubbelvirkad grytlapp med vitsippsbård efter mönster hos virkpia!
Krokad grytlapp efter mönster av Solveig Häljesgård.

En sedan länge lovad häst har äntligen kommit hem till sin nya ägare! Den gnäggade "Har den äran...!!"

Islandshäst efter mönster av Pysselkiisen!

Och min lilla konstnär lämnar pennorna ibland (men inte ofta...) och fattar stickorna och gör varv efter varv på sin blivande halsduk. Hon har blivit superbra på att kontrollräkna, och hojtar till direkt när det dykt upp en maska för mycket så halsduken är himlans jämn och fin!

Halsduken blir nog klar lagom tills kylan kommer tillbaka...

Så har jag fått awards som jag inte tackat för ordentligt! Förlåt mitt slarv, och tack så mycket igen, Nora med bloggen Ami 2 ami

Nora är en jätte duktig virkare, och hela hennes blogg är full av härliga och söta och finurliga amigurumisar, så har ni inte besökt henne tidigare är det hög tid nu!


Med awardsen (?? inte någe svengelska här inte...) följer att berätta tre saker som jag tycker om....   (hmm, jag har ju precis berättat en massa.... men här kommer några "tycka-om-saker"....)

1. Jag tycker om sommarregn. Åtminstone när det kommer så där välbehövligt, och asfalten doftar ljuvligt när de första dropparna faller, och ljudet när dropparna slår mot löven i träden... Det har hänt att jag dansat ute i bikini då.... =)


2. Jag tycker om klippor vid havet. En slät, solvarm klippa slår vilken sandstrand som helst för mig.


3. Jag tycker om lakrits doppad i choklad. Söt laktrits. I mörk choklad med kakaopulver på. Mmmums!

Och sen följer att ge awardsen vidare till tre andra bloggare som jag tycker om.... och jag tycker egentligen om ungefär 300.... men här är tre som jag kanske inte lyft fram tidigare som jag absolut tycker ni ska besöka om ni inte gjort det tidigare:


Miris Skaparlusta - här finns massor av saker man inte förstod att man behövde förrän man såg dem, och så mycket härlig inspiration till vad man ska göra med alla dessa härliga saker  =)
virkatavvicky - som har så mycket härliga foton och inspiration att bjuda på att jag ibland förlorar mig lite i dem...
Lisas garnkorg - här finns också massor av inspiration att få och fantastiska bilder att njuta av!

Och sen kan alla ni andra som inte står på den väldigt korta listan ovan ta åt er av det här: Ni Är Fantastiska!!
Kram på er ♥

3 kommentarer:

 1. Hej Nettan! Tack för awarden! Det var jätteroligt att få! Jag har nu gjort en egen award, och du är en av dem som tilldelats denna, hoppas du gillar den.

  SvaraRadera
 2. hej!
  tack för din award :) jag blev glad och rörd. Men hur "hämtar" man sin award? detta är min första så jag vet inte alls hur man gör :) /vicky

  SvaraRadera
 3. nej oj så mycket fint, ällskar blomgardinen......har fått massor med inspiration, och sugen på att ta fram virknålarna....tusen tack
  Glad Påsk och påskpuss

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥