torsdag 14 april 2011

Jag har blivit utmanad!

Dessutom från två håll   =)
Dels är det Lillstrumpan med bloggen Hos Lillstrumpan, och dels LadyNight med bloggen Pysselstund - båda två härliga bloggare med massor av fina saker att visa. Ta och hälsa på hos dem en stund och fröjdas!

Härliga Tilda-garner, massor av färgkombinationer att hälsa våren med.

Jag ska alltså berätta 8 saker om mig själv, som ni inte vet. Lite har jag ju berättat förut, och det var ju enkelt (...favoritfärger... favoritmaten... lite sånt...). Nu blev det klurigare. Jag vet att några som känner mig väl läser här ibland, så vi får se om jag kan komma på sånt som inte ens ni vet. Kanske. =)  Få se nu...

1. Jag älskar hästar. I hela mitt vuxna liv har jag önskat att jag som liten hade kommit iväg till en ridskola, men den låg för långt bort från där jag bodde. Det närmaste jag kom var några ledda varv i en hage i samband med något tivoli eller så, samt en provsittning på häst i stall hemma hos en klasskompis. Därimot hade jag några sommrar när jag nästan dagligen cyklade ut till en sommarhage, och vandrade runt bland sommarlediga ridskolehästar. En återstående dröm att uppfylla alltså....

2. Jag har CD-skivor hemma med ljudet av motorcyklar... och jag lyssnar på dem... =) Om en mc stannar bredvid bilen vid t ex ett rödljus hissar jag alltid ner fönstret lite så jag kan lyssna på den. Och om föraren är snäll och gasar på när ljuset slår om blir jag riktigt salig (förutsatt att det är ett rejält muller i maskinen, och helst ska det vara sporthoj eller sporttouringhoj och allra helst en kawasaki  =D )

Glada blommor i rader....

3. Jag tyckte smörgåstårta var bland det äckligaste man kunde bli serverad under hela min uppväxt, och till största delen berodde det på majonnäsen.... Tills jag var på ett kalas som 18-åring och hade blivit för artig för att tjura vid bordet.... och plötsligt insåg.... smask smask.... att smörgåstårta... hmmmm.... var väldigt gott!!!

4. Frusna isar är bland det läskigaste jag vet. Jag går aldrig ut på en sån, oavsett om halva stan står där ute bredvid en traktor som plogat en skridsko-bana.... även om de påstår att sjön nästan är bottenfrusen... Jag kan ju vara "droppen" liksom...

5. Jag simmar inte heller ut i nämna sjö (eller något annat vatten heller för den delen) på sommaren. Åtminstone inte längre än jag absolut vet att jag bottnar. Det finns nämligen hajar där, och sjögräs som tar tag i ens fötter där nere. I djupet. Jag vet det. Och gäddor bits. Det har jag läst.

... som breder ut sig ...

6. Jag betraktar mig själv som en hyfsat socialt kompetent person, och jag tycker om att umgås med folk. Jag älskar att vara tillsammans med min familj, och ändå måste jag - verkligen måste - få vara alldeles ensam ibland. Jag blir alldeles utmattad annars. Bäst är att gå upp riktigt, riktigt tidigt när familjen sover. De är där, nära, och vaknar snart. Men först är det bara jag en stund....

7. Jag har en bok där jag skriver upp mina drömmar och framtidsplaner vartefter de dyker upp i mitt huvud. Det blir en rubrik bara, och ett datum. Så har jag fäst det på papper liksom. Ibland händer det att en dröm går i uppfyllelse. Då tar jag fram min bok och skriver om det, och klistrar in lite bilder. Det är jätte roligt att bläddra i den boken ibland. Ofta har jag glömt nån dröm, eller plan, som jag tidigare kommit på, och då blir jag påmind och då kanske livet har gått vidare och hamnat i ett skede när saker plötsligt har blivit möjliga... =)

8. Jag har kvar min allra första bok som jag köpte själv. Det är en liten häftad bok om Törnrosa som kostade 1 kr. Jag köpte den i tobaksaffären i Skranta i Karlskoga tillsammans med morfar. På insidan av omslaget har morfar skrivit " Den 1/1 1971 köpte jag den här boken själv" och så mitt namn. Det är ett av mina äldsta minnen, och när jag tänker på det är morfar nära.

... och blir fler och fler ...

Så var det med det!
Och nu till det riktigt knepiga; att ta ut 8 st bloggar att skicka utmaningen vidare till. Nåväl, den här gången väljer jag följande och frågar ödmjukt: "Har ni lust att berätta lite..?"


Bilderna jag visat lite här och var i inlägget är ett sedan en tid pågående pyssel som rör mitt gardinlösa köksfönster. Det har under vintern smyckats med massor av virkade snöflingor. Nu är det vår, som synes, och det blommar istället  =)

.... fler ska de bli vartefter...

Blommorna kommer från ett underbart inlägg hos Attic24, där även mönstret till blomman finns. Eftersom jag just nu har flera färdiga och pågående sjalar omkring mig tänkte jag att det var lite dumt att påbörja ännu en, men blommorna är klart beroendeframkallande att göra.... så därför blir de gardiner i stället. Jag låter dem hänga en och en, och virkar bara på en lm-kedja med några blad på och gör en ögla i änden som går runt gardinstången.

Familjen har fått välja egna färgkombinationer på minst en blomma var, och nu håller de noga reda på vilken blomma som är vems  =)
Till och med katten har en egen blomma... här är hennes färger

Helig birma, chokladtabby med himmelsblå ögon  =)
Nu så, lunch. Min lilla konstnär är hemma och förkyld, all tid hon är uppe pysslar vi - så klart  =D
Ha en underbar dag ♥

13 kommentarer:

 1. Hej Nettan! Visst är det kul att läsa om andra människor, men jag tillhör den där tråkiga typen som numer inte svarar/antar utmaningar på kedjebrev och dyligt. Små saker om mig själv dyker då och då upp i mina inlägg på bloggen. Men jag kan ändå berätta något, Jag är en stor djurvän, har två hundar, är fortfarande förtjust i potatismos och korv, tulpaner är min favoritblomma, ratar allt garn av syntetmaterial, gör av med ca 12kg garn per år, återbrukar för lite, bär helst randiga kläder.
  Ha en bra pysseldag med din lilla konstnär!

  SvaraRadera
 2. Glömde skriva att jag verkligen gillade ditt "gardinlösa" fönster. Vårfint och härligt!

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt sätt att "inte" ha en gardin :-) Jättefint! Och jag känner väldigt väl igen mig på nummer tre! För det finns ju faktiskt smörgåstårtor som inte bara smakar majonäs :-) Men gör de det tycker jag fortfarande det e lite små-äckligt. Kram!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du antog utmaningen!

  Grymt snygga blommmor, såna måste jag testa att göra :) Återstår bara att komma på nåt bra användningsområde..

  SvaraRadera
 5. Superfin blogg och jag är glad att ha hittat hit.
  Jag bara älskar dina virkade färgglada blommor!

  SvaraRadera
 6. Sorry to say......jag antar inte utmaningen av den anledningen att jag vill berätta det jag har lust om mig själv ibland på bloggen när "andan faller på"....men helst när jag träffar människor i verkliga livet.....

  SvaraRadera
 7. Tack snälla du för att du tänkte pá mej.

  Jag gillar verkligen idén med hängande blommor. Bra idé, ursnyggt och orginellt, helt i min smak.
  Jag har ocksá kikat pá Lucys blommor.
  Hennes sjal är underbar.

  Angáende punkt 5. Jag befinner mej ALDRIG i lodrätt tillstánd i vatten ALLTID i vágrätt.

  SvaraRadera
 8. Å vad kul med utmaningar. Klart jag ska skriva om mej själv fast jag gör det typ på söndag. Utmaningar är ju jättekul. Vi höres. /Knatten

  SvaraRadera
 9. Och glömde säga att, visst får du visa min påskfilur på din blogg om du vill det. Bara kul och det är ju ditt mösnter jag går efter så egentligen är det ju din....=). /Knatten igen

  SvaraRadera
 10. Hej!! Blev såå inspirerad av dina härliga fäörger på graner så jag köpte Tilda garner i massor av färger hoppas det ska bli en kudde i mormorsrutor, vad fina dina blommor är!!
  Maria

  SvaraRadera
 11. Åh, man tackar! :) Vad glad jag blir! Nu ska jag bara fundera lite innan jag gör ett inlägg av det, det är ju inte helt lätt att komma på åtta saker... ;)

  Och vilken bra idé det där med boken! Måste ju vara jätteroligt att se tillbaka i sen...
  Och "gardinerna" var ju helt fantastiska! Jag och min sambo har ett gardinkrig (han vill inte ha några alls) så det där kanske vore en lösning för oss... ;)

  Tack igen!
  Kram <3

  SvaraRadera
 12. Jag igen. Om du skickar mej din adress så får du en liten påskfilur i postlådan. Det var inte så många som var med i tävlingen så jag delar ut varsin till dom som var med.
  Ha en skön kväll. /Knatten

  SvaraRadera
 13. BlueHost is ultimately the best web-hosting company for any hosting plans you need.

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥