måndag 30 augusti 2010

Vad blev det av Citrusrutorna?

Vad roligt att ni gillade Citrusrutorna! Jag kan säga att det är en - för mig - återkommande design på diverse olika pyssel   =)
Jag älskar bilden av en apelsin skuren tvärs över, och kan sitta och beundra naturens eget konstverk nästan hur länge som helst.
Ja, ja... familjen har vant sig. Lite galen får man lov att vara =D

Hur som helst, det var roligt att det gick att få till dem även i virkad form. Hittills har jag bara målat dem som kylskåpsmagneter (ni vet såna där runda träplattor och sen en liten magnet på baksidan... lätt som en plätt och det blir jätte fint!). Nu lovade jag ju visa vad jag gjorde av mina rutor...

... det är så just nu....
att det finns så himlans mycket roligt att göra.....

...suck...

så jag har så svårt att inte starta hundra projekt istället för att slutföra ett.

Och inte blir det lättare när jag surfar runt på alla andra fina bloggar och blir super-inspirerad av allt fint alla ni andra gör!!! Därför insåg jag ganska omgående att det åtminstone inte denna gång skulle bli massor och massor av citrusar i rutor som till slut skulle bli något stort och vackert. Nej, något betydligt mindre som fort kunde bli klart måste det bli. Och mitt i middagsmaten slog det mig precis exakt på pricken vad jag skulle göra, och det med hjälp av ett inköp från Panduro som stått och dammat på hyllan i måååååååånga år utan att bli färdig-dekorerad. En fyrkantig terracotta-kruka!
Jag virkade först en ruta till; en African Flower fast med lite ändringar så den passade citrusarna.
Den följer mönstret för African Flower helt tom varv 3. På varv 4 gjorde jag 8 stolpar i varje maskbåge från föregående varv, utan några lm. Sen virkade jag varv 5-7 precis som Citrusrutan.
På varje kant virkade jag sedan fast en Citrusruta med en fm i varje m. Därefter vek jag upp rutorna och virkade fast varje citrus vid en citrus på samma sätt. Då blev det så här....Tjusigt, eller hur! =)
Ett tag blev jag riktigt frestad att låta den vara. Kan tänka mig att göra en igen och låta vara så här, fast kanske stärkt också. Så här ser den ut uppifrån, med bottenruta och allt:
Nu vände jag den fina sidan neråt på bottenrutan, om jag skulle låtit den vara så här borde jag nog gjort tvärt om insåg jag då.... och sen gick jag vidare till sista steget och färdigställandet....

Ta-daaa!!
Nu äntligen är det ordning på mina pennor här på bordet!! Jag är mycket nöjd, och vänder och vrider på den ibland för att få fram de andra färgerna. Om någon får för sig att prova egna citrusar efter detta mönster skulle jag bli väldigt glad om jag fick se bilder av vad ni hittar på med dem!

Ha en härlig fortsatt vecka allesammans!! ♥

7 kommentarer:

 1. Jätteläcker!
  Är inne på min 2:a lime-ruta ;)
  Jättekul att virka dessa bara man kommit på knepet.....jag är ju nybörjare ;)

  Återigen, jättetack för mönstret!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Vad läckert!!!! Ja, dessa rutor i alla former och färger är såååå roliga att göra. Har inte testat din ruta än men den är jättefin. Det blir nog när mina andra projekt är färdiga. som du skrev själv "man måste" försöka bli klar och inte börja på nytt hela tiden. Kram sytanten

  SvaraRadera
 3. Du är så påhittig! Så fint det blev med citrusrutorna på penn-krukan. Man blir glad av allt det färggranna.
  Maria

  SvaraRadera
 4. Blev så inspirerad av dina färger på citrusrutorna så jag köpte kläder på rea i apelsinfärger och gick hela söndagen klädd som en apelsin. Fiffig ide på krukan, snyggt.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Grattsi du vann det hemliga paketet i min tävling! Skicka din adress till mig så kommer något fint på posten :D pysselkiisen@live.se

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥