onsdag 21 juli 2010

Japanska nr 3 och Liten Väska

Oj, nu var det länge sen. Men det är så himlans fullt upp med annat, målning t ex vilket inte är lätt med det här vädret... Det är tidiga morgnar och sena kvällar som gäller =I
Vi har röjt upp efter byggtiden också... en hel container med left overs efter själva bygget, och en myyyyyyycket stooooooooooooor hög med gräs/rötter/grus/jord/grenar/stenar som nära på tog knäcken på våra otränade ryggar...

Dessbättre har nya altanen också gett oss långa härliga sommarkvällar/nätter, som vi njuter av i fulla drag. Till och med ovädret i slutet av förra veckan var OK där ute. =)

Det blir inte mycket tid över, men en stund mitt på dagen funkar inte mycket annat än siesta pga värmen, och då har jag passat på att greja lite. Så häromkvällen tog japanskorna, som numera är tre stycken, en liten promenad i trädgården och svalkade sig.


Den nya lilla japanskan poserade även ensam


Jag har också haft mönstret till Starling handbags utskrivet i evigheter, och nu blev det plötsligt rätt tid att prova att göra en. Jag virkade en liten, och blev väldigt nöjd. Sen får man dekorera själv, och eftersom jag också haft vallmo i huvudet den senaste tiden provade jag att göra sådana, och blev rätt nöjd med dem också. Så framöver skulle jag gärna vilja göra en likadan modell stor, men med allt annat jag också "skulle vilja göra" får vi väl se när det blir av =D. Här är den ändå:



Förutom att vi huserar på altanen allt som oftast, har vi även en liten tomatplanta och en paprikaplanta där som båda gör sitt yttersta att tjäna oss väl =) Det är såååå gott att bara knipsa och äta...


Ha det riktigt bra, och må värmen vara er uthärdlig!!

14 kommentarer:

  1. Puh, idag är det kvavt igen! Det var skönt i helgen. Dockorna e ju så söta! ch väskan också! Fin modell. Skulle göra en själv om det inte var så att jag visste att den inte kommer att bli använd... ha det fint!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar värmen och önskade att det kunde få vara så här några månader till, men man blir slö och huvudet funkar inte riktigt som den ska. Kanske är det bra för oss pyssliga som hela tiden måste göra något.
    Dina japanskor är så fina känner nästan att jag är i Japan och väskan är jättefin nästan så jag blir lite sugen på att virka en själv.

    Paprikorna är så stora mina har ännu inte kommit så långt.

    Tack för dina omtänksamma ord när Leonard var sjuk det är verkligen jobbigt då de inte mår bra.

    Lycka till med allt som har med huset att göra och njut av värmen för snart är kalla ruggiga vintern här igen.

    SvaraRadera
  3. Vilka sötnosar som är på promenad! Jättefina! =)
    Väskan är också jätteläcker. Gillar modellen....och fodret passar så uperbra!

    SvaraRadera
  4. Japanskorna är ju bara SÅ söta!
    Gillar väskan också, så härlig färg och fina blommor. Tycker vallmo är så fint! Säger lite som Fiff... vill gärna göra men ve tinte om jag använder den. Men jag skulle i och för sig behöva några småväskor till mina olika stick- och virkprojekt. Nu har jag dem lite blandade och det är inte helt lyckat, de trasslar in sig i varandra. Ska spara länken till väskan så får vi se om det blir någon :-)

    SvaraRadera
  5. Så jättefina små japanskor, härliga färgkombinationer. Väskan är supersnygg. Vilken bra idé med vallmon!

    SvaraRadera
  6. Jättefina små figurer från Japan. Me like. Väskan var ursnygg, jag ska genast sätta foder i min så den blir mera stabil.

    SvaraRadera
  7. Vilken kanonfin väska. Jag gillar färgen på den. Japanskorna är supersöta.

    SvaraRadera
  8. Tack för kommentaren :) Finns en auktion på tradera faktiskt (inte min):
    http://www.tradera.com/Garn--auktion_340998_115675646

    10 nystan. I en annan färg visserligen, men fortfarande Stardust XL och det kan säkert passa till skogsalv eller troll. Tycker du det är för många nystan, så köper jag gärna 1-2 st av dig om du vinner auktionen ^^

    /LadyNight
    http://pysselstund.blogspot.com/

    SvaraRadera
  9. Hej Nettan! Det är åtta år sedan sist för mig också... Tiden går för fort :-) Ska bli spännande, roligt och mysigt med en liten sladdis i huset.
    Tack för de snälla orden om min sömnad. Kram!

    SvaraRadera
  10. Så underbara japanskor!Och väskan blev ju jättsnygg - fint med vallmoblommorna!Fick tips om dina "Fiffilurer" och då upptäckte jag din blogg.Trevligt!Jag måste visst bli en följare.
    Maria

    SvaraRadera
  11. Så fina de är! Blev sugen på att göra ett litet gäng jag med nu ;)

    SvaraRadera
  12. Åhh jag älskar dem små damerna - Vad fina dem är =)) Och väskan med, jag har också en väska men gruvar mig för fodringen haha Kram på dig!

    SvaraRadera
  13. vilken fin liten väska :)

    vad mycket inspiration man får på din blogg!

    Anna

    SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥