söndag 20 juni 2010

Härliga kreativa ungar!

Jag är mitt uppe i en massa "måsten" idag, och det är verkligen så... ingen kompromiss... tyvärr älskade virksaker som ligger där och frestar...

Igår var det simtävling i Uppsala hela dagen, och naturligtvis hade jag i min ryggsäck en liten påse med diverse virksaker i, bland annat band-garnet jag vann hos frualbertssons för några veckor sen. Och jag visste precis vad jag skulle göra, och jag virkade iväg i flera timmar.... =) .... och kom jätte långt och jag är hittills jätte nöjd. Men än tänker jag inte visa vad det blir. Snart, snart!

Men nu var det ju så alldeles nyss, att min skanner plötsligt vaknade till liv igen! Min lilla konstnär blev överlycklig, och kom genast springande med flera av sina senaste alster. Så vi skannade lite...

Det är fortfarande mycket tjejer i teckningarna, som synes, men inte så många prinsessor längre. Det är mer vanliga tjejer, och ofta med läckra och färggranna kreationer samt frisyrer som skulle göra vilken party-tjej som helst grön av avund.

Just nu sitter hon och ritar sitt livs första manga-teckningar! Hon har lånat mina rit-saker och mina block och sitter och kopierar ur dem. Det blir grejer det!

Hennes storebror har också en kreativ ådra, som det vore roligt om han gav uttryck för lite oftare. "Äsch" menar han på då. Den här tröjan kom han hem med från slöjden i slutet av terminen:


Jag fick honom att själv posera med tröjan på villkor att jag blott och enbart visade den... =) Visst är den snygg? Tänk er till ett par jeans!

Och så fick jag en present av honom, en necessär också sydd i slöjden:


Den är fodrad på insidan med ett lyxigt mjukt tyg med solar, månar och stjärnor på, och har flera mindre fickor inuti.


Tyget är speciellt utvalt till mig för att han trodde att det skulle kunna inspirera till framtida amigurumisar. Och jag kan bara säga att han hade helt rätt  =D


Nu så.... vidare till nästa "måste".... Ikväll ska jag ändå unna mig en stund med virknålen, det känner jag redan nu att jag har förtjänat då =)  Må så gott söndag kväll ♥ ♥

7 kommentarer:

 1. Aaaassnygg tröja! Å vilken fin necessär! Kan ju inte påstå att jag är särskilt förvånad med tanke på att han har Dig att brås på! Ni är otroligt duktiga och kreativa, alla tre!
  Hoppas åtminstone något litet av den kreativa ådran spridits även till mig och mina små...
  Bamsekram! Poppan

  SvaraRadera
 2. Hej Poppan!♥♥♥

  Jag har sett din lilla tjej när hon ritar och skriver, och jag har sett din lilla kille när han pysslar.... och jag säger bara Härliga Kreativa Ungar!!
  (och jag kanske har kvar nåt som du har gjort i unga år också, som du kanske får se någon vacker dag =D )

  Bamsekram tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Så roligt att ha så färgglada teckningar runt sig! Snygga barnteckningar e det finaste som finns, o de är verkligen fina! Häftigt :-)

  SvaraRadera
 4. Oooh its very cuteeeee!!! lovely!!!

  SvaraRadera
 5. Oj! Vad fina saker dina pyssliga barn har gjort! Märks att de hör hemma i "Pysselstugan" =) Är verkligen imponerad! Hälsa dem det!;)

  SvaraRadera
 6. Vad kul med en sådan kreativ familj! :) Och den där necessären var ursöt verkligen. Faktiskt så hittade jag tre sådana små "grisar" i plast på senaste vårmarknaden här i regnstaden. De var ju tvungna att komma med hem såklart:P

  Hoppas du haft en bra start på veckan!
  LadyNight
  http://pysselstund.blogspot.com/

  SvaraRadera
 7. Tack, vad gulliga ni är ♥
  Jag visade ungarna era kommentarer och de blev jätte glada, båda två!

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥