lördag 24 januari 2015

Hördu Signild, blev det där verkligen så bra?

Jag har stickat på i viking-stil ett tag nu (se föregående inlägg), på kvällarna eftersom jobbet börjat igen, och kommit en bit på väg. Bakstycket färdigt, och ena halvan till framstycket.

Ivrig, ivrig... =)

Monterade axelsömmen, för jag ville så gärna se.... men... blev det så himla bra det...?


Jag har följt mönstret till punkt och pricka, och ur maskantalssynpunkt stämmer det precis, men mönstermässigt.... nja...
Tänkte att jag fattat fel i det engelska mönstret, men jag har gjort som det står. Mönstret är helt enkelt förskjutet på framstycket mot bakstycket.

Jag lät det vara och funderade. Började sticka andra halvan av framstycket, men lade till två maskor som sköt hela mönstret motsvarande bakstycket. Då stämmer det mönstermässigt, men maskantalet blir naturligtvis fel. Tänkte och tittade, och bestämde mig till slut för att repa upp axeln på bakstycket och låta bli att göra en avmaskning mot nacken för att gå jämt upp i maskantal.
Efter montering ser det ut så här:


Mönstermässigt; mycket bättre! Men kanten vid nacken blir ju väldigt tvär, minst sagt.
Nu har jag ändå bestämt mig för att detta är rätt väg (för mig), så jag har repat upp hela den första halvan av framstycket och stickar om den med samma justering. Men sen funderar jag på om jag även ska repa upp översta delen på bakstycket och göra om avmaskningarna för nacken så den blir "som den ska fast lite smalare", och inte så tvär som nu. Testar att sy dit kanten först och kikar på det resultatet kanske...

Inte kul med allt repa-upp som det blivit med Signild, men när jag nu lägger så mycket tid på henne så vill jag ju att hon ska vara riktigt snygg när jag är klar med henne! Eller hur!

Men tänk på det, ni som är lite sugna på mönsterboken Viking Knits; läs noga och titta och tänk hur ni vill ha det...

I övrigt har det äntligen blivit riktig vinter här i Mälardalen. Snön faller mjukt, och vi skottar och skottar... somliga av oss tycker det är roligare än andra =)

Må bäst ♥

1 kommentar:

  1. Tur att du har stickögonen på helskaft. Då blir det perfekt till slut. Snyggt.
    Kram Eva

    SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥