onsdag 13 november 2013

Höstgarn del 1

Man skulle kunna tro att aktiviteten i stugan är låg, med tanke på hur långt det är mellan inläggen. Men så är inte fallet. Jo, vi HAR haft en större produktion än så här tidigare, men det tillverkas och pysslas saker mest hela tiden nu också.

Min hösttröja är färdig. Jag har redan hunnit använda den ett par gånger och är mycket nöjd, framför allt med färgerna på den. Min dotter Konstnären modellar som vanligt.... (fasen varför sitter inte kläder så där bra på mig ...???)

Stor löst stickad härlig krage

Höstlöv....

Ärmen har en hålrand mitt på

Garnets färger löper som det vill så fram och bak är olika
Garnet är Drops BIG delight och är 100% ull. Det är 100g-nystan och till hela tröjan gick det åt fyra. Jag stickade på stickor nr 8 för att få en luftig och följsam tröja.
Mönstret kommer från Kreativ stickning nr 4/2013 (som lär finnas kvar i hyllorna fram till vecka 50 2013) och heter 216 Sweater med hålmönster.

Eftersom jag valde ett annat garn än det i mönstret blev min tröja mindre rymlig, men helt i min smak. Lagom varm och väldigt fin.

När jag köpte garnet var jag osäker på hur mycket som skulle gå åt, så jag säkerhetsköpte ytterligare två nystan - dvs sammanlagt 6 nystan - med tanken att när tröjan var klar skulle jag lämna tillbaka det/de nystan som jag eventuellt inte hade behövt .

Men.................
det här garnet var ju så himla fint.....................

så det blidde nånting mera  =)
Återkommer strax och visar vad!

Må bäst i höstmörkret, för NU ÄR DET MÖRKT!!! ♥


3 kommentarer:

 1. Gu´ vilken otroligt läcker tröja !!!! Vilka färger !!! Den har du verkligen lyckats med. Blir riktigt sugen på att sticka en tröja, men jag håller ju på med.......nä inte sjal inte men du är nära.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Verkligen stilig och färgerna är ju helt underbara.
  //jonna d

  SvaraRadera
 3. Supersnygg tröja! Och jag gillar också garnet, inte bara för de fina färgerna men även för ullen, det är ju ullen i garnet som "gör'et" för att travestera Fem myror litegrann...

  Mörkret lider jag också av, inte minst en dag som idag då vi har dimma, fukt i luften och dålig sikt, inte ens nu mitt på dagen är det ljust...

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥