söndag 9 juni 2013

Inför Student 2013

Tack för alla goda råd angående mina rutor i föregående inlägg!! Fast jag känner mig lika villrådig som tidigare =)  Ni hade ju så många bra förslag, att jag fortfarande inte kan bestämma mig. Jag tror de får ligga till sig lite till. Ugglorna är ju inte klara på de flesta av dem, så jag jobbar väl vidare och ser vad de blir - tids nog.

I fredags firade vi student här. Konstnärens storebror har blivit så himla stor  =)  Det har varit fullt upp i flera veckor inför firandet, och det har bakats pajer och kaffebröd både här och i flera andra stugor. Tusen tack alla nära och kära för hjälpen ♥ Det blev en härlig dag, och studenterna hade sagolik tur med vädret!
Självklart fick vår student nåt virkat runt halsen, men precis vad det blev tänker jag visa sen. Inte idag.

Idag tänker jag visa vad jag gjorde inför studenten, till mig och Konstnären.
Jag var nämligen på upptäcktsfärd i Enköping. Studenten tränar där, och jag passade på att "gå på stan" under tiden. Då hittade jag hit.....


Allt det garniga färgglada sög dit mig som en magnet, kan jag säga, och jag klev in genom dörren med ett stort leende i ansiktet. Det leendet blev ännu bredare när jag möttes av detta....


... och det är bara en del av allt det ljuvliga som finns där inne! Jag ska ärligen erkänna att jag vandrade runt och tittade och kände en lång, lång stund. Såååå mycket härliga färger och garner.

En sommar-poncho var vad jag hade tänkt mig, och det blev en sån, fast helt osannolikt nog köpte jag endaste vita garnnystan av allt som fanns i denna färgexplosion. Nåväl. Jag hade valt detta mönster från DROPS Design, Spearmint.


Jag virkade i två olika garner för att få lite färgskiftning i det vita samt lite strukturskillnad; DROPS Muskat och M&K trio. Ett tag var jag lite fundersam, men jag höll ut och nu är jag mycket nöjd med det beslutet.


Ponchon är virkad i ett randigt stolpmönster med två rader spetskant på slutet och en liten likadan i halskragen. Allra sista varvet virkade jag med ett silvergarn, som jag dessvärre inte har kvar någon etikett på.


Vid halsringningen har den ett litet sprund rakt bak, med knytband vilket jag tycker var väldigt sött.
Vid fotograferingen ställde Konstnären upp som modell, och när vi var klara sa hon som det var:
"Jag vill också ha en sån här!"
Rakt på sak  =)


Så då gjorde jag förstås en till, i en till henne mycket passande ljus turkos färg. Garn: M&K FLOX.

Och vet ni vad; på studentdagen sken solen så in i nordens att ingen poncho behövdes alls! Så kan det gå!

Må bäst allihopa ♥

3 kommentarer:

 1. Gu´ vilken fin poncho. Och så bra att ha över sommarklänningen. Ska genast gå in på Drops och se hur många nystan som går åt. Har en del garn liggande.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga ponchosar! Och vad gulligt det var med knytbandet i nacken :)

  SvaraRadera
 3. Jag är på jakt efter en garnaffär. Men här i Uppsala lägger dem bara ner allting.
  Kan du tipsa mig var denna Affär ligger i Enköping.
  Jättefin blogg du har.
  Jag har inte någon blogg själv.
  Skriver ner min Mailadress om du vill meddela mig.
  maxelonia@yahoo.se
  Tackar på förhand
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥