måndag 24 september 2012

Den grå krokodilen - Igen!

Idag har jag burit den för första gången... och den blev precis så mjuk och stor och härlig och gosig som jag önskade mig! Den grå krokodilen är färdig  =)

Krokodilen i närbild
Jag kan bara gratulera er som har börjat om - med större virknål - för det var det som gjorde susen!
Det har blivit höst. Skolor, läxläsning och fritidsaktiviteter har börjat igen och tiden räcker aldrig till, och ändå, ÄNDÅ, gick det alldeles utmärkt att göra klart den på den lilla tid som fanns över.

Bakifrån...
Jag modellar själv  =)  Konstnären menade att den är gjord till mig själv och borde visas av mig själv. Okej då...

... och framifrån. Supergosig!
Dagen till ära blev jag tvungen att ta mig en lunchpromenad i solskenet (ja, faktiskt, det är man ju inte bortskämd med efter senaste tiden heller. Sol alltså.) och köpa en sjal-nål. Den är enkel, i trä, och funkar väldigt bra.

Lite fakta för den intresserade då:
Garn; Järbos Stella, 10% mohair, 10% ull, 80% akryl.
Virknål 9 mm.
Sjalen är virkad i Crocodile stitch, själva mönstret och vart jag hittat det berättade jag om här. Efter att jag virkat sista varvet gjorde jag ett litet egenpåhittat avslutningsvarv, eftersom jag ville hålla ihop fjällen (eller bladen) på samma sätt som man gör i själva mönstret. Det består helt enkelt av 2 fm i och mellan varje fjäll samt 2 lm mellan varje fm-par. Detta för att "hålla ihop varven" (ni som virkar krokodiler förstår nog vad jag menar, fjällen hänger lite löst annars). Efter att hela sjalen var färdigvirkad hade jag gjort av med ungefär 2,5 nystan. Av en del av det återstående garnet gjorde jag fransar som jag fäste mellan varje fjäll längs med kanterna på sjalen.

Ytterligare guldkant på denna dag fixade en vän till när hon ställde en kasse med restgarn på mitt bord som jag hittade när jag kom till jobbet imorse. Jag visste att det var på gång, men trodde nog det skulle vara några små garnbollar "bara" ... och så hittade jag allt det här! Tusen tack, jätte söta du ♥

Mums mums!!
Och till er andra; sovdax nu, dröm söta drömmar ♥ Må bäst ♥The Grey Crocodile - Again!

Today I wore it to work, over my shoulders, and enjoyed it sooooo so much!! The grey crocodile shawl is done, finally! I love it ♥  So glad I started all over again, with a much larger hook. Everything about were I found the pattern you can find here, and everything else I have had to say about it during the progress of my Crocodile is easily found if you click the article "Krokodilsjal". Even more yarn happiness I experienced today when I came to work and found a bag full of colours that a dear friend of mine had left for me! Thank you so much ♥

6 kommentarer:

 1. Den ser härlig ut! Gosig!

  SvaraRadera
 2. mjuk o go' ser den ut att vara. Det är något att ha nu när höstkylan kommer.

  SvaraRadera
 3. Oh så fin!! Jag köpte just Stella till att göra en krokodilsjal, men jag klarade inte av att göra den , blev för svårt, har du nåt anat tips hur du gjorde för att komma igång? Fattade inte på Youtube!!=(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag återkommer direkt till dig lite senare. Klart du fixar en krokodil! :)

   Radera
 4. Den blev riktigt läcker och faktiskt stilig !!!!Den ser svår ut att virka, men det brukar gå bra när man kommit en bit på väg. Du kan vara jättenöjd.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Jösses vad fin din krokodil blivit.. Blir riktigt sugen på att försöka mig på en sån..

  Kram Maidi

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥