måndag 20 augusti 2012

Hoooked Zpagetti

Vad får man av två nystan svart Hoooked Zpagetti från Panduro och en bambu-virknål storlek 12 mm?


En brödkorg i fasta maskor med liten nervikt kant och två grytunderlägg i formen av en större och en mindre mormorsruta, båda med en avslutande kant i fasta maskor!

Snabbt och enkelt virkat, och fint blev det. Dock måste jag säga att helt lätt är det inte; ett litet varningens finger för att det är ganska tungt att virka med så här tjockt band och stor virknål. Jag brukar inte få ont vare sig i fingrar, armar eller axlar, men lite trött i nämnda kroppsdelar blev jag faktiskt. En paus då och då är att rekommendera! Hooked Zpagetti finns i flera härliga färger, och jag måste nog göra nåt grönt också tror jag =)

Ser ni den urfina dalahästen där också? Papier maché och Panduro hobby-färg. Min lilla konstnär, hon kan hon  ♥

Må bäst ♥


What do you get from two skeins of black Hoooked Zpagetti from Panduro and a bamboo hook size 12 mm? Well... I got a bread basket and two pot mats in different sizes in the shape of huge granny squares.
Very quick and easy crochet, although I got a little bit tired in my fingers, arms and shoulders from handling that thick "yarn" and hook. Better take a break every now and then! I think I have to do some more in green though...  =)

And do you see the beautiful dalecarlia horse in the background? Made from papier maché and some crafts paint, also from Panduro, by my Little Artist ♥

Love and Health to All ♥

6 kommentarer:

 1. Snyggt! jag håller på med en väska i samma, men jag blir ju så svart om fingrarna. Ska jag tvätta delarna innan jag syr ihop??? Tänk om jag har väskan till vita kläder!!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ibland är det skönt med projekt som går snabbt :-) Tur man har möjlighet att hoppa mellan storlekar på virknålarna!

  SvaraRadera
 3. Snyggt det blev, särskilt korgen gillade jag. Tycker att virkning i allmänhet är mer ansträngande för handen än stickning.
  Vilken fin dalahäst!

  SvaraRadera
 4. Vad fint det blev, har länge velat virka korgar, men jag prövade en gång att virka med rivna lakan, men det var ju så trögt att virka så jag gav upp, kanske skulle pröva det där garnet i stället! Annars få man väl ha ett projekt till så att man kan byta lite, och projekt har man väl alltid några pågång :) ha det bra! Mvh Lina

  SvaraRadera
 5. Vilken bra ide med grytunderlägg formade som mormorsrutor!

  SvaraRadera
 6. Jag hittade också det där härliga men trögvirkade garnet. Jättefina saker du virkade och en stor mormorsruta som grytlapp är ju väldigt snyggt.
  Här hittar du mina hooked zpagetti virkningar:
  http://www.sysslan.com/2012/07/hoooked-zpagetti.html

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥