måndag 2 april 2012

Pimpad syltburk

Hoppas ni klarade er helskinnade genom 1 april. Ett vanskligt datum. Jag höll på att trilla dit ett par gånger, men höll hela dagen ena ögat på almanackan och klarade mig!

Tröttsamt väder har det varit några dagar. Riktigt kallt och snö och blåst. Som tröst har jag köpt mig flera krukor med penséer och påskliljor, och det hjälper lite. På ströstunderna har jag pysslat med Konstnärens burkstrumpa, och ikväll blev lingonburken färdig!


Tilda-garnet är så bra att jobba med tycker jag. Lagom tjockt (jag virkar alltid med 2,5), lagom följsamt, härliga färger. Perfekt till saker. Kläder därimot har jag aldrig provat i Tilda. Någon som gjort det? Synpunkter? Jag har ett väldigt fint mönster på en blommig sommartröja ligger som ska virkas i Tilda. Hmmm... kanske skulle prova....
Åh, åter till burken  =)

Här är Innan! BOB's lingonsylt, 1,5 kg. Nästan samma mått som russinburken, fast avlång. Fyrkantig även denna, fast denna har en liten kant också. Den tänkte jag ta bort. Men så blev burkstrumpan lite, lite för stor. Och då blev kanten väldigt bra. Så den fick sitta kvar och hålla strumpan på plats!

Okej, här kommer Efter - med klädnypor och allt!


En tvättlina i sommarsolen som torkar i vinden! Tvätten sitter endast fast i klädnyporna, inget fastsytt och inget klistrat. Vi kan alltså byta när tvätten har torkat  =)
Blomsterknappar och klädnypor från LadyNight's shop, allt annat virkat i Tilda med virknål 2,5.


Här är "baksidan" på burken. Eller hur man nu vill ställa den. Ett äppelträd virkat på frihand med bulliga knallröda äpplen i och ett frihandsvirkat sommarmoln som seglar omkring.

Mönster finns inte. Burkarna blir som de vill helt enkelt. Men inget av det är svårt eller krångligt.Själva strumporna är bara fasta maskor i varv på varv, och jag byter färg lite som jag tycker. Längst upp ett varv med kräftmaskor (har jag för mig de heter), eller "baklängesmaskor" som jag kallar dem helt enkelt för att man virkar dem som vanliga fasta maskor fast baklänges mot normal färdriktning  =)


Närbild på äppelträdet. Stammen är virkad fram och tillbaka med smygmaskor, fasta maskor och halvstolpar för att få lite struktur. Trädkronan är virkad i spiral med 6 maskor i första varvet och sen 6 ökningar på varje varv till 36 maskor i näst sista. Sista varvet består av 6 stolpar och sen 1 fm i varannan maska. Äpplena är halva bollar med lite stoppning för lite 3D-effekt  =D
Väldigt snabbt förklarat.

Min lilla konstnär är nöjd. Nu är två av hennes tre burkar klara. Fast jag måste göra ett litet burk-uppehåll tror jag. Påsken stundar och riset ska göras. Dessutom kan jag ju inte låta bli att göra något nytt till detta årets påsk. Jag har flera idéer, men kanske räcker inte tiden till allt så jag får välja lite. Ett vet jag ändå, och det är att till nästa projekt medföljer ett riktigt mönster också.

Må bäst allihopa, och hav förtröstan! Värmen SKA komma tillbaka. Det har jag åtminstone hört sägas...
♥♥♥

11 kommentarer:

 1. Men kära nån så härligt pimpad burk. Den var ju för läcker. Ska bli spännande att se vad nytt du gör till påsk.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Så underbar den blev:) Du undrade om någon virkat kläder i Tilda garn. Jag har virkat ett par shorts, bild finns på min blogg. Det blev tydligen så bra att samma beställare förra året vill ha nya fast större storlek och ett linne. Jag personligen tycker att det är helt okej att virka i det garnet.
  Pia

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Jag gillar verkligen dina burkstrumpor :)

  SvaraRadera
 4. Det va nog den finaste syltbukrne jag ha sett!!! Oj vad man kan göra mycket fint bara ideén skulle ploppa opp..

  SvaraRadera
 5. Burken ser hur härlig ut som helst! Älskar tvättlinan och det faktum att man kan ta loss kläderna. Underbar idé! Kan du inte visa alla burkar bredvid varandra när allt är färdigt, vore kul att se :)

  SvaraRadera
 6. Men vilken livlig burk, blir glad när jag ser den !! Tack för bra tips med mins blommor glad påsk !

  SvaraRadera
 7. Wow, vilken härlig burk du gjort :)
  Och måste säga att älvan- Lisa du gjort e så unik och charmig!
  Ha det bra!
  psst. mini-fiffiluren hänger i påskriset....
  Kram

  SvaraRadera
 8. Älskar dina burkar! Har påbörjat en till min äldsta flicka, men fått lov att vila eftersom tummen är överansträngd av för mycket virkning!

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥