tisdag 7 juni 2011

Dubbelt upp

Ett "mitt-i-natten-inhopp"....
Vi har haft lång-helg och det har varit fullt upp med både det ena och det andra. En hel del bil-åka och simtävling och därmed virkning på kanten har det varit. Då är det bra med projekt där man inte behöver räkna och följa mönster och tänka så mycket  =D

Så jag har tvåändskrokat. En halsduk ska det bli. Mycket fint blir det. Lätt är det. Och roligt.


Dubbel krok, båda ändarna på nystanet. Går fort med andra ord!


Svårt att göra arbetet rättvisa på dessa bilder, men det blir liksom ett vågigt mönster av det hela, och det piffiga är att det blir exakt lika på baksidan. Ingen fram- eller baksida!

På tal om "dubbelt" måste vi visa Konstnärens just nu lätt hysteriska hibiskus också....


Den består just nu nästan enbart av två grenar, varav den ena har några blad i toppen, och den andra grenen ståtar med dessa två fantastiska utslagna blommor som är större än resten av hela krukväxten. Det finns ytterligare några knoppar i toppen på andra grenen. Gödning till frukost imorgon, tror jag!

Nu så, natti natti allihopa! Må ni få en underbar kommande vecka ♥

6 kommentarer:

 1. Coolt! Har aldrig provat det! :)

  SvaraRadera
 2. Garn och double virknålar har jag, det är bara lätt beskrivning som saknas! :)

  SvaraRadera
 3. Det ser riktigt roligt ut!

  SvaraRadera
 4. Hej på dig....
  Det här med krokning var roligt att du visade just nu. Jag krokade en gång i min barndom men har helt glömt hur man beter sig. Vet du om det finns några böcker om krokning??

  Maidi

  SvaraRadera
 5. Ljuvlig hibiskus!! Ja sommarhatten är av bomull och akryl så funkar alldeles utmärkt som sommarhatt..Den nästan svalkar en när solen står på ,har den alltid på när jag är mycket i solen ,man slipper solens brännande i huvet så det tycker jag att du ska göra dej en alldeles egen sommarhatt!Kram =)

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥