onsdag 20 januari 2010

Mitt eget lilla monster - Lurvel

När jag var liten hade jag ett eget litet monster. Det var rött, hårigt, med bara ögon och fötter, och jag tyckte det var urmysigt att kamma och kamma och kamma...
Undrar om det månne finns kvar nånstans i mammas gömmor?

För bara lite sen såg jag en annan monsterfamilj, hos Pysselkiisen, och inspirationen rann genast till! Jag har haft mitt röda lilla monster i bakhuvudet ett tag, och funderat på att virka en kusin, men alltid fallit på det faktum att monstret ska vara hårigt, och håriga garn är inte lätta att virka i. Men här fanns nu en hårig monsterfamilj, och jag fick också veta att det finns garner som går att borsta! Eller karda snarare, med en kattkarda. Och en sån har jag ju!

Besökte några dagar senare mina favoritgarnaffärer, men där fanns inte föreslagen sort. Hittade till slut ett alldeles nyinkommet, som såg ganska lovande ut då vi provdrog lite i det. Big Softie från Sirdar, 51% ull och 49% akryl. Tyvärr fanns det bara väldigt ljusa pastellfärger, som jag inte blev helt förtjust i, men jag tog ett ljust grönt nystan ändå.

Och här är han; Lurvel! Kardad över hela kroppen, så han blev ännu mjukare än innan! Hade egentligen önskat karda hårdare, men tror inte just det här garnet hade hållit för det.Lurvel fick efter ett par dagars funderande öron, vilket inte mitt röda monster hade, och ögonlock så han kunde uttrycka sina känslor åtminstone lite, vilket röda monstret inte hade heller (och det kanske var lika så bra, har alltid förutsatt att hon inte var håröm men man vet ju aldrig...)

Lurvel är en liten känslig person, som funderar mycket. Just nu funderar han över när hans familj kan komma att bli färdig, och det kommer dessvärre dröja lite. Återkommer då.

2 kommentarer:

  1. Nämen åh vad söt han är! Verkligen roligt att du hittade inspiration hos mig :D Värmer verkligen att få veta det. Tusen tack!

    SvaraRadera
  2. Tack själv! Han hade inte kommit till utan dig!

    SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥