torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År!!

Året 2009 gick fantastiskt fort, innehöll en del förändringar (kanske därför det gick fort...?).
Lilla tjejen har gått halva första året i grundskolan och stora killen har gått halva sista året i densamma. Märkligt...

För egen del kännetecknas det här året som Året Då Jag Trädde In I Amigurumi-Världen ;-)
Det har knåpats en hel del; under parasoll på nya altanen i somras, i soffan under höstkvällar och mitt i natten alldeles för ofta på senaste tiden medan snötäcket lagt sig utanför. Garnkorgen innehåller numera rätt många nystan i olika härliga färger och kvaliteter.

Nu i mellandagarna, när julförberedelser och själva firandet klarats av, blev det tid igen att ta tag i Krabaten som varit på väg så länge och legat i delar i väntan. En del vånda orsakade hon, eftersom Den lilla konstnären designat henne och jag ville försöka vara den idén så trogen som möjligt... Det blev några justeringar, förankrade hos Konstnären för säkerhets skull, och det blev även Konstnären som fick ta några sista-minuten-beslut.
Sent igår kväll blev hon så klar, vår egen Krabat!

Jag blev nääästan nöjd (... suck). Funderade länge och väl över ena ögat, kanske skulle försöka göra om...? Då kom Den lilla konstnären, tog Krabaten i sina händer och inspekterade noga.
"Vad vacker hon blev!" sa hon till slut. Och suckade.
"Nja", sa jag, "jag är inte helt nöjd med knapp-ögat... funderar på att försöka göra om..."

Konstnären tittade på mig, tittade på Krabaten, tittade på mig igen och sa:
"Men huvudsaken var att du hade roligt."
"Jo", svarade jag och började igen mitt slingrande med att göra om.
"Hade du roligt när du gjorde henne?", frågade Konstnären strängt.
Jag svarade att det hade jag haft.
"Du har jobbat med Krabaten jätte länge, och du hade roligt hela tiden. Nu har du äntligen gjort henne klar och då är du inte riktigt nöjd med hennes ena öga. Det är allt. Spelar det någon roll? Tänk på allt roligt du har haft istället!"

Jag tittade på min 7-åriga dotter, som stod med Krabaten i handen. Vem skulle kunna ändra på henne efter det? Krabaten är perfekt, hon har berett mig mycket glädje!
Min dotter är fantastisk.

Så här är hon nu då.
Krabaten och vi andra önskar alla som kikar in i Pysselstugan ett gott avslut på 2009 och ett riktigt härligt och gott nytt 2010!!


(När Krabaten tagit sin plats i Amigurumi-hyllan såg både jag och Konstnären att hon såg lite ensam ut. Det tog en timme för Den lilla konstnären att designa en kompis till henne... Nästa år kommer Super-Musen.... :-) )

Nu ska jag ta något mer gott att äta och dricka och mojsa ner mig djupt i soffan tillsammans med familjen i väntan på tolv-slaget. Misty har redan tagit sin plats.

1 kommentar:

  1. Krabaten är ju för himla söt alltså :) Finns det mönster till den lilla filuren?

    /LadyNight
    http://pysselstund.blogspot.com/

    SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥