onsdag 23 september 2009

En alldeles ny blogg...

När jag var liten lärde min farmor mig att virka långa kedjor av luftmaskor. Det var fantastiskt tillfredsställande att se hur kedjan växte fram, i synnerhet som det var jag själv - alldeles själv - som fick det att hända.

Fast sen blev det lite långtråkigt. Vad skulle jag ha dem till...?

Så farmor tog till steg 2; en halsduk till barbie, ca 3 cm bred i senapsgult garn. Den blev krokig och olika bred här och där, men helt moderiktig. Så sen blev det täcken till småhästarna...
På fritids lärde fröken mig att virka jackor och mössor till de där trollen vi hade, de små med stort lurvigt hår. Någon gång i början av tonåren upptäckte jag dukar, av vilka somliga används än idag.

Sen tog det stopp. Jag började sticka, mest tröjor men också en och annan mössa och halsduk. Virknålen låg i träda. Tills i början av denna sommar...
Då hittade jag en ny bok och lärde mig ett helt nytt ord; Virka Amigurumi, av Mia Bengtsson. Alla virkintresserade vet sannolikt vilken jag menar.

Hela sommaren har jag nu burit med mig boken, virknålar, ett ökande antal roliga knappar och garnnystan. Min samling amigurumisar har stadigt vuxit, först med figurerna från boken, lite senare med andra figurer och nu med egna skapelser som inspirerats mer eller mindre av andra.

Så detta allra första inlägg på min alldeles nya blogg tillägnar jag Mia Bengtsson; Tack för att du förde mig åter till denna lilla hobby, som är nåt av det roligast jag vet!

Och nu är det dags att visa upp dem för världen. Eller mamma åtminstone :-)
Kanske ploppar en och annan liten pysselsak som inte är virkad också fram så småningom. Man vet aldrig! Jag är ju dessutom inte den enda kreativa personen här hemma...

Hej och Hå! Så här kommer då Tage (ja mamma, du vet vem han är döpt efter), det snälla blå monstret som älskar vattenmelon mer än allt annat i världen.

Jag fångade honom på bild när han stod i fönstret en av sommarens sista kvällar, och filosoferade för sig själv medan han mumsade på en godbit.

Tage hade funnits i fantasin en längre tid, och plötsligt en dag insåg jag att jag var redo att försöka mig på en figur själv. Han är i själva verket den andra "egna" figuren jag gjort, den första inspirerades i väldigt hög grad av en känd flicka från en tidigare nämnd bok och kommer visas härnäst :-)

Med Tage är det så, att han har Mias fötter helt och hållet. Men sen blev det efter eget huvud, fast med några sneglingar hit och dit för att få ihop det hela.

Tage är lite blyg, men som det snälla lilla monster han är vände han ändå snällt på sig och poserade för kameran när jag bad om det.

1 kommentar:

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥