söndag 17 juni 2012

Mors godis

Här kommer en annan sorts burk. En godisburk, fylld med mors godis. 


Efter ett litet konfererande med Syster Yster var vi överens om att detta var hennes sort.
Hårda, syrliga fruktkarameller, här i smakerna apelsin, citron, blodapelsin och lime.


Locket på burken. Jag utgick från min Citrusruta, mönster finns här (eller under rubriken Mina mönster). Efter själva apelsinen virkade jag en randig kant i orange och vitt. Som avslutning en liten volang av stolpgrupper.


Varsågoda att smaka!
For Mother's Day I made my mother some candy we children know she likes a lot! In different citrus flavors, hard and a little bit sour, they last for a long time during long car drives...  The crocheted cover for the lid is my Citrus square, pattern here, with an extra edge to it.


En liten tutorial till den som vill virka egna små syrliga fruktkarameller!  =)

Allt är virkat i Svarta fårets Tilda-garn, med virknål 2,5 mm.

Färgerna jag valde är orange (apelsin), gul (citron), röd (blodapelsin) och ljusgrön (lime). Om smakerna blodapelsin och lime finns i verkligheten har jag inte den minsta aning om, och inte spelar det någon roll heller. Det ser finare ut i burken med lite färgblandning! Glasburken jag använt är en återbrukad jordnötssmörsburk med rött plastlock.
Själva karamellerna är virkade som följer:


Varv 1: Virka 2 lm. I andra m från nålen; virka 6 fm.
Varv 2: [2i1] x 6 (12)
Varv 3: [2i1, 1 fm] x 6 (18)
Varv 4: [2i1, 2 fm] x 6 (24) Avsluta med 1 sm i första fm på varvet.

Om du vill ha mer beskrivning eller förklaringar till mitt sätt att skriva mönster, se avsnitt under Mina mönster. Annars fråga!


Lämna en ganska lång bit garn att sy ihop karamellen med.

Vik karamellen på mitten och sy ihop den med garn-änden du lämnade. Börja med ett litet stygn på ovansidan av karamellen för att få själva kanten (den rundade) att inte dra ihop sig utan ge karamellen en tydlig halvcirkel-form.

Sy sen ihop karamellen genom att sy igenom båda maskbågarna på sista varvets maskor på båda sidor. Detta för att karamellen ska få en ordentlig och tydlig kant som avslutning.

Jag använde ingen fyllning till mina karameller alls, men vill man kan man stoppa lite, lite fyllning i dem för lite tjockare godis.
Fäst och klipp av tråden

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig färgglad burk, gud va gott det ser ut.

  SvaraRadera
 2. Åh, vilket fint burklock! Nu vill jag också göra! :)

  SvaraRadera
 3. Mmm, nu blir ju jag sötsugen. Och jag har inget godis hemma alls. Ve och fasa. Får väl virka något jag också :P Vilken härlig burk :)

  SvaraRadera
 4. Men gu´ vad häftiga. Sådana vill jag också virka. Tack för beskrivningen.Vad roligt att ni gillar roadracing. Vi tycker att det är så häftigt. Tyvärr är tävlingarna långt borta för oss, så det blir inte så ofta vi åker. Nästa gång är det Karlskoga i slutet av juli och sen en gång till där.Idag blev han tvåa. Jättekul !!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 5. oooo nu blev jag godissugen!

  det där kanske vore något att virka till barnbarnen...jag vill allt ha riktigt godis :-))

  SvaraRadera
 6. Åh det vore en godisburk för mig som inte ätit godis sedan julas.

  SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥