onsdag 25 juni 2014

Studenter 2014

I år har vi inte haft eget studentfirande, men vi firade några andra! Ett par virkade saker blev det även i år förstås  =)

En av sonens bästa vänner blev väldigt förtjust i den Pikachu jag gjorde förra året, se inlägg här, och tidigare i våras visade han mig den tatuering han gjort på vaden till sin favorit-Pokémons ära: Psyduck.
Så när studenten närmade sig letade jag upp mönster på Psyduck hos WolfDreamer, och satte igång. Det blev dock ingen studentmössa, för Psyduck ser så galen ut att den såg konstig ut på....

Men studenten blev glad! Det var det viktigaste.Psyduck är virkad med virknål 2,5 mm. Garnet till kroppen heter Catania, färg 0208. Ögonen och hårstråna är Svarta fårets Tilda, men etiketten till det blekgula garnet har dessvärre försvunnit helt och fullt. Jag vet dock att det finns ett Tilda i ungefär samma blekgula färg, om någon skulle vilja ta sig ann projektet. Sannolikt är det dessutom ett bättre val, eftersom det garn jag använde egentligen var lite för mjukt för ändamålet, så jag fick stoppa i en tunn plastskiva i näbben på Psyduck för att den inte skulle hänga...

Den andra studenten fick en liten uggla, som hängde så fint i blomsterbuketten.


Det finns maaaaaaaaaaaassor av fina ugglemönster där ute, på stora och små, söta och knasiga ugglor! Men nu hade jag en egen tanke på  mönster och färger, och dessutom storlek där i buketten, så jag virkade en egen på frihand. Ett kladdigt och lite ofullständigt anteckningsblad till beskrivning finns, jag hojtar till om det hamnar under Mina mönster i ett mer läsbart skick en vacker dag  ;)

Ugglan är virkad helt och hållet i Svarta fårets Tilda, med virknål 2,5 mm.

Nu är det kvällsmat som gäller. Kanske på altan, med tjocktröja och sockor på. Inte blev det sommarvärme idag heller, men det är härligt att vara ledig ändå. Finns ju alltid gott om saker att pyssla med! Mig går det sannerligen ingen nöd på!

Må bäst och glöm inte sockor! ♥

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du virkar figurer till studenter. jag virkade själv en studentmössa med blommor och hängde runt halsen på vår student i familjen. Bättre än att köpa dyra gosedjur. Ugglan är riktigt läcker.
    Kram Eva

    SvaraRadera

Tack för besöket! Jag blir så glad om du lämnar en liten rad efter dig ♥