lördag 26 juni 2010

Berättarstugan...

... eller Story Tellers Cottage som den också heter, ifall jag nu nånsin skulle få för mig att börja översätta texter på riktigt... =)  Vaddå nudå? Jo, jag vill ju skriva också... så nu har jag startat en blogg till där jag skriver historier - bara för att det är roligt och jag ibland känner att jag måste. Du som är lite nyfiken kan gärna kika in, tanken är att eventuella läsare ska få hjälpa till att styra historien så att säga.

Berättarstugan hittas antingen via min profil, eller via länken nedan.


 Här i Pysselstugan kommer som vanligt mest pyssel och virkning och kanske något stickat framöver att dyka upp. Det tecknade kommer så småningom (läs under semestern, när mer tid finns) att flyttas till ytterligare en stuga som jag planerar bygga på ägorna, nämligen Målarstugan =)

Önskar er en fortsatt härlig midsommarhelg ♥

fredag 25 juni 2010

Glad Midsommar!!

Sally och alla vi andra här i Pysselstugan önskar en 
Härlig midsommar

onsdag 23 juni 2010

South Park-Nettan

Nästan precis så här ser jag nog ut, åtminstone i South Park-format  =D
Hur skulle du se ut? Prova här!


Väldigt nära mitt i natten nu, och himlen är fortfarande ljus... magiska nätter... Kram på er <3

måndag 21 juni 2010

Woohoooo!!! Vilket paket!!!

Idag låg det ett vackert grönt paket i min brevlåda, och jag trodde knappt mina ögon när jag öppnade! Titta bara!!


Det är min vinst från Pysselkiisen för månadstävlingen på amigurumi.ifokus med trollmor, och jag är så glad, så glad och så ivrig att prova alla saker att jag inte vet riktigt vart jag ska börja. Det är galet många fina saker, helt enkelt! Och då ska ni veta att jag redan förra veckan fick ett tjockt mail med mönster från Pysselkiisen, som jag hade önskat mig. Det känns som rena rama härliga julafton det här   =D
Tusen tack, Sandra, och massor av kramar ♥♥♥

Mönstret på trollmor och hennes stora barnaskara är på väg, som jag lovat. Jag har bara haft lite ont om tid att verkligen sitta och fundera så det blir rätt. Men det är på väg!

En av de saker som tagit tid senaste veckorna är bygget av vår altan, men nu börjar det närma sig på allvar. Idag gjorde snickarna ett stort hål i väggen och monterade dit en ny dörr, så nu kan vi gå ut på härligheten direkt från vardagsrummet.

Misty fick ta en premiärtur framåt kvällen, och hon gillade det så mycket att hon helst stannat där ute =)

Själv ser jag fram emot alla långa härliga sommarkvällar jag ska kunna svepa in mig i en gosig filt och virka, rita, läsa, pyssla, skriva där ute. Snart, snart semester...

Må så gott alla vänner där ute i virkligheten. Stor kram på er! ♥

söndag 20 juni 2010

Härliga kreativa ungar!

Jag är mitt uppe i en massa "måsten" idag, och det är verkligen så... ingen kompromiss... tyvärr älskade virksaker som ligger där och frestar...

Igår var det simtävling i Uppsala hela dagen, och naturligtvis hade jag i min ryggsäck en liten påse med diverse virksaker i, bland annat band-garnet jag vann hos frualbertssons för några veckor sen. Och jag visste precis vad jag skulle göra, och jag virkade iväg i flera timmar.... =) .... och kom jätte långt och jag är hittills jätte nöjd. Men än tänker jag inte visa vad det blir. Snart, snart!

Men nu var det ju så alldeles nyss, att min skanner plötsligt vaknade till liv igen! Min lilla konstnär blev överlycklig, och kom genast springande med flera av sina senaste alster. Så vi skannade lite...





Det är fortfarande mycket tjejer i teckningarna, som synes, men inte så många prinsessor längre. Det är mer vanliga tjejer, och ofta med läckra och färggranna kreationer samt frisyrer som skulle göra vilken party-tjej som helst grön av avund.

Just nu sitter hon och ritar sitt livs första manga-teckningar! Hon har lånat mina rit-saker och mina block och sitter och kopierar ur dem. Det blir grejer det!

Hennes storebror har också en kreativ ådra, som det vore roligt om han gav uttryck för lite oftare. "Äsch" menar han på då. Den här tröjan kom han hem med från slöjden i slutet av terminen:


Jag fick honom att själv posera med tröjan på villkor att jag blott och enbart visade den... =) Visst är den snygg? Tänk er till ett par jeans!

Och så fick jag en present av honom, en necessär också sydd i slöjden:


Den är fodrad på insidan med ett lyxigt mjukt tyg med solar, månar och stjärnor på, och har flera mindre fickor inuti.


Tyget är speciellt utvalt till mig för att han trodde att det skulle kunna inspirera till framtida amigurumisar. Och jag kan bara säga att han hade helt rätt  =D


Nu så.... vidare till nästa "måste".... Ikväll ska jag ändå unna mig en stund med virknålen, det känner jag redan nu att jag har förtjänat då =)  Må så gott söndag kväll ♥ ♥

fredag 18 juni 2010

Midsommarinspiration

Men hjälp vad tiden går fort! Jag blev så inspirerad av midsommardockan jag såg flera som arbetade på, så jag blev tvungen att prova själv. Tanken var, och är, att hon ska vara klar till midsommar så klart, men nu känns det plötsligt som att tiden rusar... ja, ja, det är några dagar kvar dock så det är bara att jobba på. En faktor jag inte räknade med dock, är att mönstret är lite knepigt och nog inte stämmer så bra hela tiden. Jag har virkat, repat upp och virkat egna lösningar för att få till det på sina ställen. Tror fler har fått göra det dessutom.

Min lilla konstnär har engagerat sig i dockan också, och hon har döpt henne till Sally, och så får det bli. Sally är en påklädningsdocka, så om inspirationen räcker ända till jul kanske hon får en röd klänning då   =)
Sally såg lite förskräckt ut vid första fotograferingen i början av veckan, och vem skulle inte det i så här avklätt tillstånd?


Jag förbarmade mig över henne och virkade på så större delen av klänningen blev klar, och då såg hon genast något lugnare ut.


Nu har jag virkat vidare, gjort ärmar på klänningen, förkläde och en liten, liten väska som dock ska dekoreras innan den är klar.


Ikväll, medan middagen lagades, kom två små skor till.


Återstår att fästa ett antal trådar, dekorera väskan, knåpa ihop blomsterkransen och sen dockan själv förstås, som ska få hår och lite mera gjort på sitt ansikte. Sally kommer tillbaka och visar upp sig därefter.

Må så gott allihopa ♥ ♥

söndag 13 juni 2010

Testvirkat åt Saanis

Idag var det meningen att jag skulle fota Ninas och Kalles picnic i det gröna, på riktigt ute i det gröna... skulle bara klippa gräset först...
började det åska, och sen började det regna - så in i norden!! Mäh! =O

Så inget gräs blev klippt idag (heller) och inte blev det någon picnic för mina nya små kaniner på riktigt ute i det gröna =(

Men ni vet ju vad som händer när barn blir snuvade på nåt de sett fram emot... så då gjorde Nina det som många mammor gör i det läget; hon trollade med knäna och fixade en picnic inomhus istället =)


Jag har testvirkat åt Saanis, och det blev en liten kaninfamilj; Nina Kanin och hennes son Kalle Kanin. De har en korg full av synnerligen krispiga morötter med sig också. Det är är ett mönster att se fram emot, när Saanis är färdig och publicerar det. Figurerna är så söta och roliga att göra, och korgen med morötter blev pricken över i! Här kommer ett par bilder till på mor och son:


Eftersom planen för dagen stupade blev det oväntat mycket tid för virkning idag. Så nu har jag startat ännu ett projekt =), men jag kände att eftersom Nina och Kalle härmed är klara så har jag faktiskt också gjort klart nåt - och då kunde jag med gott samvete frångå projektlistan igen =D

Sov sött, och må den kommande veckan bli den bästa hittills ♥

lördag 12 juni 2010

En utmärkelse och nya garner!

Hejsan Hoppsan! Så mycket folk det har varit här sen sist, vad roligt! Hej alla nya som kikat in! Jag kommer snart och hälsar på er. Och vilka snälla ord ni har lämnat efter er, jag blir alldeles varm i själen ♥ ♥ ♥

Så har jag fått en utmärkelse, tusen tack det är min allra första och jag blir så stolt!!! =D


Bamsekramar till Hattalahutta, Pysselstund, Ami 2 ami och Zanyas Amigurumis som jag har fått den av! Fyra stycken talangfulla, kreativa och inspirerande bloggare som jag så gärna besöker. Titta själva, alla ni som ännu inte kikat in där!

Det följer med regler för detta med utmärkelser har jag förstått, och förutom att visa utmärkelsen och länka till dem jag fått den av ska jag berätta Sju Intressanta Saker om mig själv.
Ja... det är inte så länge sen jag berättade sju saker, men här är ändå lite mer om mig =)

1. Blå har varit min favoritfärg så länge jag kan minnas, gärna djup och ganska mörk, som en klar vinterhimmel strax före gryningen. Men sakta har jag börjat tjusas väldigt av grönt, och just nu njuter jag i fulla drag av alla gröna nyanser naturen bjuder på!
2. Jag älskar sagor och tecknad film.
3. Jag älskar också doften av papper i en nyöppnad bok.
4. Min favoritmat är mammas fläskfilé med svamp och kokt potatis.
5. Jag sover konstant för få timmar per natt, bara för att det finns alldeles för många roliga saker att göra, och idéer på nya projekt snurrar ständigt i mitt huvud.
6. Jag är väldigt tålmodig med saker och ting, och kan fördra det mesta - men när jag får nog (eller blir arg...) är det med besked och ibland för alltid...
7.  Jag är snart kortast i familjen, min lilla konstnär är bara 12 cm ifrån och hennes storebror är säkert två huvuden längre redan =)

Så, nog om detta! Nu till det klurigaste av allt... jag ska välja sju bloggar att skicka utmärkelsen vidare till. Jag har sett att just denna utmärkelse har vandrat runt hos många av er som jag följer den senaste tiden, och jag tycker alla ni som jag brukar besöka är väl värda den, så egentligen borde ni ta åt er allihop! Här är ändå ett urval av bloggar som inspirerar mig på olika sätt. Besök dem!


Och så fick jag i början av denna vecka min härliga vinst från frualbertssons! Tusen tack igen, Susanne! De är ännu härligare i virkligheten, och det kliar i fingrarna av lust att få börja med dem =D


Efter ruschen med trollmor och hela hennes familj har jag visserligen jobbat med färg och pensel stor del av tiden, men inte i projekt som platsar som pyssel  =)  Nu är i alla fall lilla altanen upp-piffad med lite olja, och den stora altanen målad. Lite mer färg och lite mer olja (ja, eller typ rätt mycket...) ska på igen, men inte just precis nu. Träningsvärken efter att ha klivit upp och ner för stegar ca en miljon gånger börjar också ge sig, och faktiskt har jag blivit lite solbränd på kuppen.

De få virk-stunder jag fått har jag ägnat åt ett just nu prioriterat projekt. Det är alldeles snart klart, och då ska här visas upp! Just nu får ni nöja er med en liten smyg-kik =) 

Jag har också lovat att lägga ut mönstret på trollmor, och jag har börjat renskriva mina anteckningar - så håll ut, det är på väg!

Slutligen så har jag lagt till en liten finess här på bloggen, efter att ha stött på den hos fler och fler av er andra. Jag tycker det är så himla roligt när ni lämnar en kommentar efter er, och det är spännande att hitta nya bloggare på det viset också. Så sluta för allt i världen inte att kommentera! Men ibland räcker inte tiden till, fast man gärna hade velat lämna någon liten krumelur efter sig, och därför har jag lagt till en liten "Gilla-ruta" som dyker upp på slutet av inlägget vid kommentar-länken.
Så om man besökt Pysselstugan, och läst nåt man gillar så kan man tala om det bara genom att klicka i "Gilla". Och gillar man inte det man läst så låter man bli att klicka i =)

Ha nu en riktigt härlig lördag vare sig det regnar eller solen skiner, och kraaaaaam på er!